4/18/10

Semerah Cinta Stilleto

www.tips-fb.com

Salamualaik


~ wokeh...done...akhirnye tengok...tapi dengan owang len...hehehe...ngan Along Ain serta anak2, Mak Lang dan Afiq... Time kasih yer along kerana sudi mengambil sepupu mu ineyh b4 dea berada dalam tahap tekanan yang hebat sewaktu dihostel neyh...huhuhuhu ~

REVIEW FILEM

Hurmmm...Nothing to say...

Macam filem melayu biasa... Dari 5, aku bagi 3 lar...
Setakat nak kate enjoy, wokeh...memang enjoy...
Kelakar gak, tapi kenkadang jadi bingit dengan watak Angah Raja Lawak, Cat Farish, Kenchana Dewi ngan so on, sape ntah yang selalu jadi laki dea tuh...
Mesej yang disampaikan...
Wokeh gak kowt...
Family, Friendship & Love...
Cume...
Ade certain2 part yang menarik buat aku...
" Ape yang awak rase tak sempurna dalam diri awak, family awak dan hidup awak. Itulah kebahagiaan bagi saya "
Pemahaman aku : Yup, manusia tak sempurna... Gilew ko nak cari manusia yang 100% sempurna... Tapi bile kite bercinta dengan owang yang sentiasa menganggap diri dea sempurna dan menganggap diri kita terlalu banyak kekurangan yang sepatutnya dea lengkapi, benda tue jadi macam Mummy dan Daddy Siti Laila neyh...
" Walau apa pown yang ibu bapa kita lakukan, kita yang bertanggungjawab untuk merubah keadaannya " * sowy, if salah...aku pown lupe2 engat monolog si Letto mase menari poco - poco ngan mak dea *
Pemahaman aku : Yup...sape pown ibu bapa kita, apa pown yang mereka lakukan, silap...salah...betul...benar... Kite sebagai anak yang bertanggungjawab mengubah kehidupan keluarga... Mereka da memberikan yang cukup terbaik buat diri kita, since kita lahir sampai kita besar... Tak salah berkorban untuk sesuatu yang baik pada diri kita dan masa hadapan kita...
Nota kaki :
>> That`s all... kurang2 cite neyh ade pengajaran gak kan... Kadang2 aku pk, tol gak tindakan daddy si Stilla tuh, marahkan hubungan dea ngan Letto. Bukan ker si Letto tue ta keje ?? Mak bapak mane yang nak tengok anak dea kawen ngan penganggur ?? Rite ?? Ahah... Musti ade yang meluat kat mummy daddy stella tue kan ?? Bagi aku, ini bukan CINTA DUA DARJAT yang digembar gemburkan...okeh...bab material...kita leyh tolak tepi...tapi sebenarnya, cinta remaja... yang pk bahagia jer, tapi tak pk mase depan... hahaha...am I rite ?? Mungkin lar kan ?? Ineyh just opinion aku... =)

ENJOY READING MY STORY !! :)

4 typewriter yang prihatin:

deatH_luVer said...

suka mengenai kebahagian dan kesempurnaan itu..

sangat suka bab dialog itu..

SaYa iNsaN bIasE said...

yup...
itu yang paling menarik hati...
daripada dulu, bile berpasangan...owang selalu amalkan tue...
tapi kerapkali jumpe owang yang salah...
yang sentiasa bajet, dea sowang jer bagOs...huhuhuh

deatH_luVer said...

pernah dengar tak..

"kita akan jumpe orang yang salah sebelum kita jumpe orang yang sebetul-betulnya"

:p

sbb pe kita jumpe orang yang salah dulu..supaya kita dapat mempelajari sesuatu dari perhubungan itu dan terus memperbaikinya..

:p

SaYa iNsaN bIasE said...

mica...
kalau bermadah...
dea no. 1 lar...
hahahaha...yup...ape yang mica kate tue betul...ta de yang salah...kadang2...kite sendiri diajar menjadi lebih baik untuk owang yang bakal dapat kite. rite ??

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!