12/28/11

JJCM ( JB )

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hoyeah !! Akhirnya dapat mempublish entry ini... Sebenarnya saya da lame sangat buat segmen Jalan - Jalan Cari Makan dekat JB neyh... Yola, mungkin disebabkan perkara2 biasa, saya jadi malas nak gila buat editing gambar. Rasa sangat2 merimaskan bila kena edit more than 10 pictures to publish in one entry. Ahahah... Mak tak larat noks !!

Then, akhirnya setelah 2 hari neyh. Saya buat conclusion untuk masukkan all the pictures ke video. So, saya tak de lar nak kene buat ape2 kan ?? Sape yang rajin sangat mencopy paste tue, malah tak elok lar kekdahnya kehidupan dia. Sekian. Ehehehe...

video

Okeh, untuk suggestion...pada anda2 yang ingin ke bahagian Johor Bharu, sememangnya banyak tempat makan best yang buat korang takkan menyesal langsung datang sini. Niat saya sebenarnya nak diteruskan ke Muar masa perjalanan balik ke KL, tapi memang dah letih sangat2 & masa yang sangat singkat. Jadi, JJCM version saya kali neyh, hanya sampai dari JB bawak ke Kluang.

Ohh ya, hampir terlupa, pada sesiapa yang nak makan Kacang Pool even di Larkin Bomba ataupun dekat Pejabat MARA Larkin, boleh lar contact dengan saya, sebab owner Kacang Pool yang fofuler di JB ini, adalah atuk saudara saya, =).. *Agak vangga disituh*... Dan lagi satu, kepada yang ragu tentang status halal KLUANG RAILWAY STATION KOPITIAM, sekarang kopitiam itu sudah bersih dari sebarang gelatin ba aliff ba ya... :), tapi saya lebih sajes korang makan dekat 1st kopitiam dekat stesyen keretapi kluang. Sebab dekat ctuh memang da lame gela dari zaman arwah tok saya dating dgn nenek saya lagi. ehehe... Harga pown tak de lar mahal sangat macam dekat Kopitiam depan Parkson Kluang. Nasi Lemak & Bihun Goreng pown, sape yang suke bungkus2 kecik tue... Memang saya sajes terbaik dari ladang dekat stesen keretapi 2. Tengok lar video tue, bape lapis saya surat khabar nasi lemak tue saya makan dengan Along ??

Ekspedisi JJCM neyh sebenarnya da lame rancang dengan along, cume awal disember baru neyh jer dapat realisasikan sebab along nak sangat bawak mak abah pegi jalan2. Dan alhamdulillah, kami berjaya menamatkan satu hari perjalanan dengan tempat makanan yang sodap ++ saya dapat lar explore JB ( hoh...saya hanyala budak kelahiran Johor yang buta jalan dekat JB.. KL expert, JB tak....loser nye sebagai Johorian ).

Okeh... Itu saje...


Jumpe lagi =)...di JJCM seterusnya nanti...


ENJOY READING MY STORY !! :)

12/19/11

Penawar Duka

www.tips-fb.com

Salamualaik...

=), alhamdulillah... ALLAH mengurniakan saya sifat & kasih sayang yang boleh ditumpahkan 100 % untuk budak2.. Alhamdulillah sangat2, saya juga dianugerahkan sesuatu kelebihan yang membuatkan saya tak amik masa yang lama untuk tackle baby/budak2 untuk rapat dengan saya. Paling lama saya amik masa, mungkin 3 hari.... Yang lainnya, kadang2 saya hanya usha, dan budak tue akan datang pada saya.... =). Dan sekarang, selain anak2 di johor, kasih saya tumpah 100% pada Aidil Ariff... Alhamdulillah juga, kalau balik ke kampung, mak & angah selalu bagi kepercayaan penuh untuk saya jaga Aidil. Aidil jugak makin manja sekarang, kalau tahu mummy xikut balik kampung, sakan lar buat perangai kadang2.... Hah, ini peneman duka kalau sedang tension. Hanya nak berkongsi tentang cerita si kecil ini.


P/S : Gelak baby sangat2 mendamaikan....orang yang tension pown boleh ilang tension... :)

ENJOY READING MY STORY !! :)

12/12/11

Si Kecik yang Dewasa

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hye darl...nak kongi tentang perkembangan anak angkat saya, hehehe...Mohd. Aidil Ariff. Kalau ikutkan lame jgak saya tak balik kampung, rasenya dah sebulan ataupun lebih sebulan, dari minggu study week, sampai lar last week, baru lar saya balik. Rindu dekat Aidil membuak2...hehehe... So, dengan kesihatan yang agak menenatkan ujung minggu lepas, gigih kan jugakla balik ke kampung dan hasilnya...hahaha... yer, Aidil makin comel !! dah lar bijak gela...neyh nak kongsi video dea, tapi satu neyh jer lar...yang lain... hak aku yang terpelihara lar kan ...

video

Perkembangan Aidil umur 3 bulan neyh :

  • Makin sihat, montel, kaki ketak2 macam ayam kentucky, rase macam nak potong atau kekoh jer...Nyum3
  • Suke sangat2 berjalan. Pantang orang pakai tudung, dea dah mengamuk nak ikut.
  • Dah besar2 neyh baru suke berbedung...Kalau tdo tak bedung, nescaya akan terjaga lar dea tetengah malam. Yer lar, bajet kalau kene bedung tue macam kene peluk lar kan ??
  • Sibuk sangat kalau orang tengah berbual. Dea pown cbuk lar nak berbual jugak. 
  • Bijak... umur 3 bulan da pandai sangat nak merasa2 lengkong lar, rambutan lar... Ikan patin masak tempoyak tue pown, kalau dea tengok tergedik2 nak makan jugak... T_T...okeh, dea memang tak boleh tengok orang makan.
  • Pas tue kalau dea tdo, ko rase suara ko tue macam tertelan mikrofon, ko jangan isaw, ko pasang speaker dekat telinga dea pong, dea buat dunk jer...hahahah
  • Dea memang tarak hal kalau tdo pisah ngan ummi dea.. 4 hari aku balik, 3 malam dea tdo dengan aku..ilek jer, xpayah isaw lar kalau dea nangis ke ape ?? orang yang tak reti jaga baby pon ta de hal jaga dea. Baby kan, nangis tetengah malam nak susu tue standard lar... :). Ko kalau tak leh bangun tengah malam buat susu anak, jangan ngada2 nak beranak.
Okeh, i2 saje tentang Aidil... Akan diperkembangkan setiap masa :)...

Sonoknya ade baby !!! Weeeeiiiihhhhuuuu ~

ENJOY READING MY STORY !! :)

12/8/11

Anak2 DARA Saya

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Dah lame rasenya tak bercerita tentang anak2 dara saya yang menakal neyh semua...eh, atau sebenarnya saya mempunyai masalah2 biasa dalam dunia blogging kan ?? Macam tue lar keadaan kalau saya dah lame menyepi, tetibe datang balik. Okeh, setiap hari saya ada cerita nak kongsi, jari biru2 lebam2 sebab nak menaip, tapi bile da menaip, saya jadik malas...malas nak publish, malas nak edit gmbr, malas nak cerita, rasa macam nak cakap jer depan lappy, what i want to write, dan keyboard tekan2 dengan senirik.... T____T, okeh, kalau benda tue jadi, saya mungkin akan berada di alam barzakh dalam waktu muda... Hahahah

Okeh, cerita pasal anak2 dara saya yer... perkembangan otak & minda selaras dengan kecerdasan & keaktifan mereka :

Kakak :

Budak ini sudah makin panjang sekarang,
tahun depan darjah 2

" yaya suke cuti sekolah bulan neyh, sebab yaya tak payah pening nak buat keje sekolah "
" yaya dapat no 3 sebab yaya paling tinggi, yang no 2 tue rendah ckit, yang no 1 tue lagi rendah " ~ jadik, kalau ikut teori dea, confirm2 lar aku mase sekolah dapat nombor corot !!!!!!!

Adik :

Budak ini ta de hal,
dea adalah anak yang paling close dengan nenek,
ikut perangai nenek,
jalan macam nenek,
mulut macam nenek,
kaki bodek juge

TAPI
dalam segala hal,
kalau mintak tolong buat pape,
aku sajes korang panggil dea,
sebab dea kalau buat keje,
tolong orang,
dea akan buat keje sampai abes,
tak macam kakak dea,
buat keje mulut bebel,
separuh jalan,
kalau suh tolong atuk kire duit zakat fitrah 
dea nak lar !! duh

BABY TAPIKA :

Budak ini adalah sangat menakal bile da besar,
perubahan +ve adalah sudah pandai kenal sedara,
dea sangat sayang kakak2 dea,
dan dea da tak nangis kalau orang yang jarang2 datang uma tengok dea.

dan

dea juga seorang yang sangat2 penyayang terhadap binatang,
bukak video you tube kucing, dea p amik kucing dea, suh tengok sekali T____T




ENJOY READING MY STORY !! :)

Running on Track...JB with Love :)

www.tips-fb.com

Salamualaik....

Akan datang selepas saya sihat dari ketidaksihatan ini.... =)

ENJOY READING MY STORY !! :)

11/21/11

Hey darl, she is queen in the making !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...




Credit from beautiful nara.com

Bukan sebab ape...
Tapi cume nak kate,
she`s so classy,
adorable,
stunning,
beautiful,
neutral,
cute,
simple,

and also

queen in the making for johorian !!

Nota kaki cagu :
Sangat2 mengagumi Nur Fazura. :). Kalau jumpe depan2, mahu pingsan T_T.

ENJOY READING MY STORY !! :)

Malaysia VS Indonesia

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Mood : Pening sebab sedang study chapter yang banyak2 berlambak2 macam duit sejuta. *Eh* T_T. Kene samakan study dengan duit supaya jadik seronok untuk belajar & grad dengan jawatan engineer. Huhuhu..


Penyebab : Sedang study hardest untuk paper Data Communication 1 esok... Syukur paper petang !! 


Parasit yang menganggu : Sorakan bebudak pompuan & lelaki di kafe bawah sebab sedang menonton perlawanan final bola sepak sukan SEA, Malaysia VS Indonesia. Adallllllaaaaaaaaaahhh menggganggguuuuu tahu tak ????!!!!!!


Konlusi dari ketiga2 gambar :


Rase macam nak turun dekat kafe bawah, buat muke suci konon2 nak beli makanan & dalam diam amik kerusi buat2 lap2 tv & decoder astro, terus tarik kad dari decoder dan tertera " The channel is not included in your subcription ". *Eh* itu kalau tak langgan HBO. Argggghhh...lantak lar, yang penting bias sume orang tak dapat tengok bola.. Uwaaaa...


Kepada yang baik hati :
Sila update segera tentang perlawanan ini...Saya bencik mereka !! Uwaaaa...

ENJOY READING MY STORY !! :)

11/20/11

Yahoo...menang lar !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Based on contest creative candid with buddies !! dan saya telah memenangi tempat saguhati !! yeay !! Okeh... tunggu lagi satu pertandingan. Reronok nye saya !!

Nota kaki cagu :
1st : Time kasih penganjur kerana memilih saya...miahaha...tapi nape xpilih tempat pertama ?? eh, saje jer.hahahaha...

2nd : Hadiah boleh bagi yaya !! Sebab yaya minat gela dekat angry bird. Yeay !!

3rd : Okeh bai...nak sambung study (T_T)


ENJOY READING MY STORY !! :)

11/19/11

Payung Emas

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Currently studying for Technopreneurship paper for this monday. Tapi disebabkan duk depan TV dan jugak sedang nonton drama Payung Emas lakonan Remy Ishak, Faradhiya and sape name dak pompuan yang selalu berlakon seksi neyh ae, Anis Razak ( cmni ker eja dea ae ? Kak, i know she is ur friend, so sorry ler sebab salah eja...miahahaha ).



Okeh, sebenarnya tak de motif. Cume cite neyh agak cliche. Uhhhh...lelaki neyh kalau nak kawen lebih dari satu memang banyak alasan kan ? Bajet konon sayang bini, sebab kate ape, " Abang mintak izin Ain kahwin lagi satu bukan sebab tak cintakan Ain, tapi sebab abang xnak Ain korbankan kesihatan Ain " Macam tue ker dialog dea ?? What the heelllssss babeh ?? Eh, emosi pulop.

Okeh, bai. Nak sambung emosi & hafalkan paper techno neyh... Okeh, tak de kaitan. Kbai Kbai

Nota kaki cagu :
Time kasih pemain skuad bola sepak Malaysia kerana membanggakan saya !! Semoga menang di final nanti !!
ENJOY READING MY STORY !! :)

11/14/11

Aku Maafkan Kamu

www.tips-fb.com

Salamualaik...



Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Kutimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Mari ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

TERNYATA KAMU LEBIH SUCI DARI APA YANG AKU BAYANGKAN

Nota kaki cagu :
>> Khas untuk stalker tersayang.... Ternyata Kamu Lebih SUCI dari Apa Yang Aku Bayangkan =)

ENJOY READING MY STORY !! :)

11/9/11

Suprise Celebration For Along =)

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hari tue b4 balik raya haji, sempat jugak lar ke Temerloh kejap sebab masa kenduri hari tue, kami adik beradik memang da cadang nak buat suprise celebration untuk Along. Kebetulan pulak bufday Along tahun neyh jatuh hari jumaat, so lagi mudah la keje kami. Tapi nak kata suprise pown tak jugak kowt, sebab si sihat neyh macam da tahu jer mak nak belanja dea makan kan ?? =)... So, xpe la....asalkan plan menjadi. Cuma rasa macam tak best cikit, sebab restoran yang kami pegi tue, servis dea memang super duper lembap gilak bules tak ?? Huhuhuhu... Tapi ape pown, memang best sebab kalau da melepak dengan deorang neyh memang keje gelak, gelak, gelak...Main gomol2 ngan aidil...huhew...bestnye...*big heart untuk aidil*










Eh lar, big heart lagik untuk the whole family sebab tak tahu pulak bufday cake tue ade name saya sekali !! *terharu & nanes kegembiraan *...terima kasih sangat2...

ENJOY READING MY STORY !! :)

11/8/11

Sesi Melentur Rebung Sebelum Jadi Buluh

www.tips-fb.com

Salamualaik....

Entry ini adalah entry bergambar...biar gambar yang bercerita segalanya...miahahaha

Sesi mengeluarkan & menyidai baju =)

Okeh, kakak msukkan baju kat hanger, adik gantungkan =)

Hasil yang agak membanggakan...kecuali yang penyidai terkangkang tue...itu hasil Ucu...

Okeh, L.U.L.U.S !!!

Hahaha...ini bukan penderaan yer ?? Ini bebudak neyh yang nak buat keje2 neyh... Biasa lar kan sesi membodek nak duit...so, semua keje jadik rajin...Heheheh... So hasilnya,

Adik dapat RM 3.50 sebab adik buat keje tak banyak songeh, tak banyak bebel, tak banyak melawan, dan hasil lipat kain adalah sangat2 kemas =)

Akak dapat RM 1.30 sebab buat keje banyak songeh, banyak melawan, orang buat keje 1 tempat, dea buat keje abes satu ruang tamu. Itu pown sebenarnya yang RM 0.30 tue dea amik duit Ucu yang terkeluar dari beg dompet. Okeh, fine. So sebagai penalty, dapat RM 1.00 jer T_T
ENJOY READING MY STORY !! :)

11/3/11

Epy bufday, Along !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...


Selamat Hari Lahir,
Semoga Berbahagia Hingga Ke Akhir Hayat,
Hadiah Paling Berharga kan tahun neyh ??
Ade Aidil,
Tahniah !!
Terima Kasih atas segala pemberian... =)


Kami semua sayang Along !! =)

ENJOY READING MY STORY !! :)

11/1/11

Contest Creative Candid With Buddies

www.tips-fb.com

Salamualaik....

Ini semua disebabkan masuk contest gambar paling cool by amni diary, tetibe aku dijemput lagik untuk join contest creative candid with buddies blogger shah. Jadik bak kata dea, nak mengeratkan ikatan silaturrahim antara blogger, jadik aku pown mengejoinkan lar diri dalam contest neyh. Ting !! Atas sebab lain jugak, kalau menang pong best jugek. Miahahaha...Okeh yer, untuk sape2 nak mengejoinkan diri, mari lar kite


TEMA

Creative Candid With Buddies
 .yang penting posing lah semaut mana pun . janji kreatif sudah . linda dan Shahmin akan pilih berdasarkan tema ini .


SYARAT PENYERTAAN
tiada

CARA PENYERTAAN
first , 
*buat satu entri bagitau korg join contest linda dan Shahmin ni . 
*tajuk entry=tak kesah
*isi kandung entry= gambar yang nak dpertandingkan tu ngan membebel la skit ape korg na bebelkan..
second
link kan entri korang
kat mane2 saje di blog linda atau shahmin..nak senangkan kami bagi link tu dkat entry asal pertandingan ini iaitu di comment samaada di post linda nie atau dkat post aku yg korg tgah baca nie...

HADIAH
pertama : hadiah utama + hadiah misteri
kedua : hadiah utama
ketiga : hadiah utama
saguhati : akan diwujudkan kalau byk penyertaan :)
MARKAH BONUS~~
markah bonus ktorg bagi free2 kat korg kalau...

4)like fanpage fb 28shahmin's Official Page
TARIKH TUTUP
tiada tarikh yg tetap..mereka bagi mase tok korg..jgan risau...
So, this is my picture =)




Nota kaki cagu :
Tuan contest, sebenarnya kalau nak ikutkan saya nak masukkan 10 gambar. Haahaha...betapa excited nak menang... T_T, sile lar pilih saya =)


ENJOY READING MY STORY !! :)

Aidil Ariff =)

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Eh2, anak mummy suda makin besar,
2 bulan suda menjenguk dunia,
alhamdulillah...
Keletah 2 bulan makin macam2,
Kesian ummi ngan wan =)...





Nota kaki cagu :
- Agak syahdu sebab majlis besar ini sangat xcukup korum...along & ina xde langsung.
- Alhamdulillah, saya makin selesa bersama mereka. Dan yang tak menerima saya, kini mulai ckit2 menerima saya. Alhamdulillah.
- Alhamdulillah, saya dipertemukan dengan keluarga yang sangat2 menerima diri saya seadanya. Tue sebab saya xpernah kisah nak balik ke kampung sorang diri saja =).
- Alhamdulillah. =)

TAK SABAR NAK TUNGGU AIDIL BESAR !!

ENJOY READING MY STORY !! :)

10/29/11

Contest Gambar Paling Cool by Amni Diary

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Weeeiiihhhuuu...da lame rase tak join contest kan ?? Pas tue, dok menggodeh sana sini, terjumpa lar ade test dekat blog cik amni diary  neyh. Hadiah pong agak menarik lar jugakkan. So, mungkin disebabkan bilangan follower yang dah berkurangan 2 3 kerat, jadik adalah wajib untuk saya, tuan empunya tanah jajahan ini membuat beberapa plan untuk menaikkan semula bilangan follower. Eh, hahahaha...ko suke bajet hot kan regayah latip !! Miahaha...okeh, honestly mak join contest ini sebab mak pown kadang kala nak berseronok 2 ronok setelah berhempas pulas sedaya upaya dalam menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar. Cakap macam tamil kan ?? Duh (T_T)...okeh...ini syarat2 kelayakan yer nak...



1. semua penyertaan blogger malaysia sahaja diterima  .. ( mudah )

2. Buat 1ENTRY SIMPLE BERTAJUK "Contest Gambar Cool" dan LINK BACK ke entry contest ni.. 

3. Letak gambar banner di atas DALAM ENTRY ..

4. jangan terlampau edit , kalau yang asli kemungkinan ada peluang  :)

5. nak masukkan gambar melebihi 1 pon boleh tapi maximum 3..

6. gambar tiada unsur menjolok mata dan merbahahahahaya... ! :)

7. Lepas dah siap semua, tinggalkan link post korang kat ruangan komen contest itu.


8. tarikh tutup , 25.11.2011 ( lamakan ?)  15.11.2011 <-- diawalkan sebab faktor -faktor tertentu. . .




itu je syaratnya. ...

tak perlu tag - tag orang .. .tapi kalau korang berjaya mengajak ramai orang untuk menjoinkan diri dalam contest ni .. . salah 1 bonus diri korang untuk menang gak :)

gambar perlulah menarik ... tidak kira gambar tersebut bersama keluarga kawan-kawan n etc... semua diterima .. asalkan 'cool' .... *muka korang wajib ada :)

Hadiah disediakan untuk pemenang pertama sahaja - rm100 :)

Hahaha...2 dea syarat kelayakan, aku kopipes jer...miahahaha...jadik kan boleh masukkan 3 gmbr kan, jadik oleh itu memang aku nak masukkan 3 gambar, harap2 leh menang...duit menang boleh buat belanja kawan2 karaoke...miahahaha....

Ini gambar yang dipertaruhkan...






 Sekian, terima kasih...sile pilih saya jadik pemenang !! :)
Bismillahirrahmanirrahim... :) 

Saya nak tag :
kAmi dAn mEreKa!! 
 http://farqiseira.blogspot.com/
http://acuyuhan.blogspot.com/ 

ENJOY READING MY STORY !! :)

25th bufday :')

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Alhamdulillah,
25 tahun sudah hidup,
pertama tama memang xmahu ucap terima kasih pada orang lain,
kalau tak pada mak & abah senirik,
sebab bersusah payah melahirkan & membesarkan si sewel yang bijak & baik hati neyh kedunia fana neyh,
Akhirnya membesar jugak,
Sebagai anak yang kurus + chat + kuat makan...Miahaha...Full package tak ??

Dan,

kepada mereka yang memberi ucapan samada di FB atau di handphone atau di dunia realiti,
mak ucapkan terima kasih tak terhingga yer noks,
sangat2.
Sebab mak pown doakan yang sama pada anda semua,
SEMOGA BERBAHAGIA DI DUNIA & AKHIRAT HENDAKNYA...

Dan,
kepada mereka yang cukup membuatkan saya tersenyum,
terima kasih sangat2 atas pemberian yang tiada ternilainya dalam kehidupan saya,
Apa yang korang beri tak sama dengan kasih sayang yang saya terima...
TERIMA KASIH SANGAT :')

Dan,
untuk kamu,
TERIMA KASIH...hadiah tue sangat2 berharga untuk saya :')




ENJOY READING MY STORY !! :)

Bowling Amal - Dana Adik Nurul Afiqah

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Entry neyh sebenarnya da lame gela ade dalam draft, tapi disebabkan nak menunggu gambar diletakkan watermark jer padahal. So, berpanjangan lar sampai berminggu2, entry neyh tak dipublish. Event neyh berlangsung 2 minggu lepas, 16.10.2011 rasenya. Hari ahad. Mule2 malas gak nak join, tapi 2 lar, mungkin sebab komitmen aku pada team NZBZ, so join jer lar. Padahal da lame gela da tinggalkan dunia bowling pejadah bagai neyh. Miahaha...

Lagi 1, mungkin sebab neyh event untuk beramalkan. Untuk dana adik afiqah. ( Nanti aku akan linkkan laman web yang story sal adik neyh ). Seronok gak sesekali sekala beriadah neyh. Asek duk jer buat keje, mengadap report, lab, proposal yang sangat menyenakkan kepala. So, apelah salahnya join event2 amal macam neyh. Gembira + Happening dapat, beramal pown dapat. Kite memang xmampu nak tolong sampai beratus2 ribu, tapi membantu serba sedikit & bagi support untuk kekuatan adik afiqah neyh, so no big deal lar kan.

Siapa adik nurul afiqah ?? Ermmm...aku pown taw cite adik neyh ckit2 jer sebab kebetulan NZBZ punya package ade includekan untuk sumbangan pada adik neyh & secara kebetulan jugak abang idris yang donate hati dea dkat adik afiqah neyh pown kenalan aku. So, untuk korang yang tahu lebih lanjut tentang adik neyh, boleh lar p ke officialy website adik neyh, http://nurulafiqah.com/ ataupun boleh like dekat page abang Idris a.k.a DJ Idris neyh. Lagi satu, lupe pulop nak cakap, pasal adik afiqah neyh ade masuk dalam rancangan Sejuta Impian TV3. Malas nak cite panjang, moh ler kite tengok gmbr :)













Nota kaki cagu :
Maceh pada cik Z & cik Noly kerana menjemput saya, si tangan bangku sebagai pemain jemputan. Tapi walaupun tangan bangku, kite tetap menangkan...weeeeeeeeeeeiiihhhuuuu ~

Eh, yang len jangan lupe, mari kita beramal sambil bergembira :)


ENJOY READING MY STORY !! :)

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!