2/28/11

Ucu tak merajuk, sayang

www.tips-fb.com

Salamualaik....

Perbualan dengan Alisa.

" Ucu, balik lar...ucu majok dengan adik eh ? "
" Tak lar, ucu ta majok dengan adik pown "
" Kalau ucu ta majok dengan adik, ucu balik lar. "
" Hurmmmm...nanti2 lar ucu balik "

Perbualan dengan Aliya

" Kakak da mandi belom neyh ? "
" Ta lagi "
" Kenapa tak mandi lagi, kan adik da mandi ?"
" Ucu balik lar dulu, nanti akak mandi "
" Kakak mandi dulu, nanti ucu balik "
" Okeh2, janji k..."



Selebihnya, aku ta boleh bercakap sebab aku menangis.... Betul kata mak, anak2 dea ta buat salah dengan aku. Budak2 tue pown ralat bile aku balik johor, tapi ta jumpe deowang. Aku da jarang kol deowang. Sungguh, jujurnya kalau aku balik, aku masih ingat mak dan abah. Dalam minda aku, ta pernah langsung aku set untuk mendendami adik beradik aku atau ugut macam2... Aku bukan adik yang macam tue. Aku tak merajuk, jauh sekali berdendam dengan adik beradik aku, aku taw, adik beradik aku ta taw perkara sebenar, selebihnya adik beradik aku, orang yang buta IT dan baru dapat tahu pasal IT. Tue sebab teruja sangat gune, sampai tepon pown da tak nak gune.

Nota kaki :
>> Aku memang kalah dengan mak abah dan anak sedara. Tolong lar jangan bagi anak sedara aku cakap dengan aku kalau aku tengah rindu. Confirm La - Nina. Haish.


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/25/11

Kenapa Kak Limah Suke Lagu Enjit - Enjit Semut ?

www.tips-fb.com

Salamualaik...

video

video

Aku se, kalau bercerita atau bergosip pasal Hantu Kak Limah Balik Rumah neyh, memang sampai ke sudah tak habis. Ta payah cakap kowang lar, kawan2 aku sendiri, rasenya macam da ber'hantu' gela tengok filem neyh. Sampaikan kalau bukak time study, mata pandang kertas revision, mulut berbunyi dialog Kak Limah. Ta payah tengok dengar suara jer da cukup. Hahahaha... Tapi dari awal, sampai ke sudah, aku selalu tertanya2, kenapa Kak Limah suke sangat2 dengan lagu enjit2 semut sape sakit naik atas tue ? Kan banyak lagu rakyat lain contohnye, bang selebu kuali sawa, anak itik tok wi, papa ku pulang dari kota bagai. Kan kan kan ?? Kowang ade jawapan dea tak ? Hahahahaha...

Ini lah hantu kak limah yang sebenar
Hahahahak...kene solek terus jadi hantu kak limah kegemaran ramai. 
Nota kaki :
>> Antara filem mamat khalid yang terbaik. Lain2 macam zombi kampung pisang ngan kala malam bulan mengambang, sume out of list.


ENJOY READING MY STORY !! :)

Ashraff Muslim lagik

www.tips-fb.com

Salamualaikum...

Kalau b4 neyh, aku terpegun melihat ketampanan Fahrin Ahmad. Aku se, kalau lar kan satu hari nanti, aku jumpe dengan Asraff Muslim, bukan saje terpegun tapi mungkin akan pengsan selama sehari. Uwaaa.... sape lagi yang aku nak rayu, untuk bawak aku berjumpe Ashraff Muslim neyh !!!


Semalam mase tengok Ustaz Amirul, terpegun jer sampai ta terkata ape2... Gela terpesona.



Nota kaki :
>> Maaf lar, saya memang peminat setia, aircond susah mati dekat asraff muslim neyh. (T_T). Sebab saya tahu yang saya ta kan kapel pown dengan dea. Uwaaaaa !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

Malam tadi kan, aku nangis... ;(

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hah...cbuk lar tue nak tue nape aku nangis ?
Cepat jer tekan entry neyh eh, kepochi kueh koci betul. Hik3...
Tade2...saya hanya gurauan berkasih semata...
Jangan touching yerk.

Tapi.
memang betul pown semalam nangis,
wuwuwuwuwu~
sebab ape ?
Sebab...
sebab...
sebab...
eh2, malu nak oyak ( wah skepang kelate pulop ),
Sebab tengok cite hidustan kat astro tuh,
ape jadah name saluran dea B4U senye.

Sedih lar weyh,
Sumpah neyh,
cite pasal kecurangan,
aku lame da taw ta tengok cite hindustan neyh nangis2.
Gela layan oh cite dea.
Tapi sowy ek, malas nak kabo kan sinopsis dea.
Yang penting sedih lar.
Aku sajes kepada pasangan2 yang da kawin atau sedang curang dengan pasangan dea
Sila lar download atau beli DVD dea.



Nota kaki :
>> Bila pasangan kita cbuk, jangan lar kite terasa hati sampai terfikir untuk berlaku curang pada dea. Sebab walau cbuk macam mane pown dea, dea akan kembali pada kite. Percayalah !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

Almost 51 hours deactivate facebook

www.tips-fb.com

Salamualaik...


Allow2...aiseh men...tak sangka kan ? Suda hampir 51 hours, aku suda deactivate facebook. Hahaha... Kencang kan ? Sape sangka aku boleh idup tanpa FB selama neyh. Kalau tak dulu, huhuhuhu... Begini ya, sebenarnya aku ade sebab mengdeactivate kan benda neyh ( eceh, nak cakap bahasa inggeris sokmo...hahahak...abes tue nak kate menyahaktifkan...serupe kapasitor da lar pulek ).

1. Saje nak tengok sekuat mana iman yang nipis neyh dapat bertahan. Ahah... sebenarnye bajet2 dalam mase tak kurang 24 jam jer. Tup tap tup tap, bibir terketap2...sedar2 e`eh da dekat 2 hari lar. Puyyyyoooohhh...anbeliberbel. ( ikut kowang lar nak pronounce cmne ).

2. Sebab macam bosan lar pulak dengan FB. Sikit2 pandang status owang, update status sendiri. Pas tue main cityville, tak pown bukak special delivery kat farmville. Kowang ta se idOp sangat2 loser ker macam tue. Alahai, bosan lar sesangat.

3. Sebab ketiga neyh adelah sebab sampingan yang sangat2 terharu kalau kowang mendengarnya. Iaitu adalah... Kan minggu neyh, minggu phase test aku. Gela kaw, kalau aku tak deactivate fb. Fb bisa membuatkan segala kemusnahan terancang taw. Da la paper gela tough, sesuke suki aku jer nak on9 fb 25 jam sehari.


Hebat tak saya ?? Hebat tak ?? Ahah...hebatkan...dari seowang fesbuker sejati, kini hanya suam2 kuku kaki jer. Siap ade owang marah k, nape deactivate fb ?? Hehehe...So, sekarang da taw lar kan sebabnya... Ary neyh ary last paper, sampai sekarang still tak on9 fb lagi. Masih tiada hati untuk mengactivate balik. Ade ke tak fb, saya tetap seowang yang kuat makan. Lalalalala~. So, kite lihat jer, bape lame lagi saya mampu bertahan. Chooooowww !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/24/11

Contest Kami Pose Comey by Amni Diary

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hah, cepat2... Tadi blogwalking an ? Yer lar, sempena da berbulan tidak mengamalkan konsep blogwalking semata2 dengan sifat MIM ALIF LAM SIN yang sangat2 besar pengaruhnya. Akhirnye tadik, terjumpe lar sebuah belog yang menganjurkan contest ini. Hahahakzz...sementelah tidak mempunyai ape2 kerja dan di ++ kan lagi dengan kepeningan yang melampau akibat tidak kecukupan tdo semalam, aku pown rase teruja nak join. Lagi pown dekat dalam simpanan, memang banyak gambar yang comey2. Bahahaha...


Ahah, ini adalah tuan belognye yer. Anyway, ini bukan ayat ampuan atau ayat kipasan angin untuk menang yer. Saya pown mengejoin disaat2 tarikh akhir neyh. Jangan awak ta masukkan saya dalam list suda. wuwuwuwu ~ Kepada kowang yang mungkin last minute nak join, sila lar jenguk2 ke belog cik adik manis ini. Dekat cituh ade term and conditionnye.

Okeh2, suda yer...suda bersedia untuk menerima pose memang tahap paling comey dari kami... Ini dea !!

Tadaaaaa !!


Gambar di hamik ketika semester berapa yer ?
Masa neyh ade makan2 untuk siswi jer, kire macam riadah lar dekat taman permainan.
Da tentu2 dekat taman permainan kan ? Harus lar dengan jitu perasan yang diri neyh masing2 macam kanak2 kecil. Ahah...

Sebab ape saya join contest awak neyh...

Hahahaha... Malunye nak cakap. 

Sebab pertama - adalah saya dengan ini mengatakan saya jarang mengatakan diri saya comey, tapi untuk contest ini, saya kene lar mengaku yang saya comey kan ?? kan kan ??

Sebab kedua - saya nak adiah i-phone tue sebab sekarang neyh saya pakai hp nokia RM 99 jer. Terengen gak pakai hp mahal kan ?? Hehehe...okeh tak ?? Sedih tak dengar alasan tue.

Sebab ketiga - Saya da lame ta join contest, so terenge jugak lar nak menang kekdahnya. hehehe...

Saya tag kan contest ini kepada semua kawan2 blogger saya. Meh la join korang, dapat i-phone wooo...huk3...

Nota kaki :
>> Bismillahirrahmanirrahim...menang lar...menang lar...huhuhuh



ENJOY READING MY STORY !! :)

Day 30 - Blogger 30 days Challenge !!!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Yey, kan ?? Aku kate da aku akan mengotakan janji. Ta de ape yang possible kan ?? Aku bukan ta nak study okeh. Masalahnya lepas asar, owang kata ta baek study lepas asar. So, sementara menunggu waktu senggang neyh, aku menghabiskan lar blogger 30 days challenge yang da bertangguh berbulan2 neyh. Hehehehe...Okeeh, terima alasan hamba. Terima jer okeh.

Day 30- Who are you?


Budak pompuan simple,
Yang sangat mengutamakan keluarga,
Yang cube menyintai calculation,
Yang suke duk sowang dalam bilik bile tensyen,
Yang kadang2 jer suke shopping,
Yang addicted dengan selendang,
( Kalau boleh tetiap kali p pasor malam, nak beli selendang ),
Yang sangat2 teruja dengan kanak2,
( Impian untuk membina sebuah taska, insyaallah terlaksana ;) )
Yang selalu mencuba untuk menjadi sehabis baik kepada sesiapa disekelilingnya,
Yang...yang...yang...yang...

Yang kuat makan,
Yang kuat nangis,
Yang kuat ketawa,
( Sangat cepat gelak walaupun tengah nangis )
Yang suke carik point gado dengan anak sedara,
Yang perahsia,
Yang sangat2 tak suke bile owang masuk campur hal dea,
Yang sangat2 benci dengan stalker bodoh haram jadah

Yang akan beli pistol air, letak dengan serbuk lada + serbuk kari dan akan tembak terus dekat mata stalker tue.
Ahaha...itu sajew...

Nota kaki :
>> Tamat akhirnya, nak adiah !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

Day 29 - Blogger 30 days Challenge !!!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hahakz...ta da...

Day 29- In this past month, what have you learned ?

Past month, aku ta belajar pape kecuali belajar bahasa cina dengan mulut herot berot, muncung kiap, terbukak, terkatup sana sini. hehehe... Tapi kalau di tanya in this few month....

- Aku banyak belajar tentang erti kekeluargaan. Lagi2 masa abah sakit. Hmmmmm... Pahala yang kita cari dan kejar adalah pahala menjaga dan membalas jasa orang tua. Aku belajar untuk menjadi anak yang lebih hormat dan sayangkan keluarga.

- Aku pown banyak sangat belajar erti persahabatan. Apa saja tentang sahabat... Itu saja... Titik noktah.

- Aku pown banyak sangat belajar tentang kehidupan. Totally, lagi2 dengan manusia2 yang bertopengkan syaitan ( eh...aku taw ko bace blog aku, so jangan nak marah2 sebab aku panggil ko setan sebab ko memang stalker setan yang datang dari neraka jahanam mana. Ko canang satu dunia ko bahagia, tapi ko mental disorder yang ta abes2 mengganggu hidup owang. Cube ko betul2 bahagia, dan tak ganggu hidup owang, aku se ko lar makhluk ALLAH paling bahagia. Tolong lar, matang ckit. Umur ko and ko and ko and ko, da makin tua k. Jangan nak gendang sangat kata bahagia, tapi sibuk kacau hidup owang. Pas tue pandai plak kata, aku kacau hidup ko. Tunjuk bukti lar. Dasar s***. Aku pernah usik adik beradik ko?  Aku pernah usik mak abah ko? Aku pernah usik family ko ? Aku ta pernah sebab aku pk satu, let bygone be bygone. Buat ape nak kacau2 hidup owang, kite ade hidup sendiri. Memang dasar manusia sewel yang tak suke hidup owang bahagia. )

Nota kaki :
>> Oppsss, mahap. Aku ta suke begini. Kepahitan yang deowang buat memang buat aku panas hati. Seumur hidup aku kalaulah dilahirkan semula, aku paling tak nak kenal dengan deowang2 neyh. Jangan bajet diri tue bagus. Kalau muke cantik tapi perangai macam rubbish, ko boleh blah. Family aku terus2an diganggu. Memang dasar gela.
>> Menamatkan cabaran ke 29 dengan kemarahan. Maaf mak ngah. Hehehhee


ENJOY READING MY STORY !! :)

Day 28 - Blogger 30 days Challenge !!!

www.tips-fb.com

Salamualaik

Kan2 da kate nak update lelaju kan ?? Okeh2, ta payah banyak cakap dan terus menerus kite ke udara untuk hari neyh. Erk, okeh2...pedap...lalalalala ~ Padahal esok ade lagi 1 paper calculation okeh. Ta nak pk2...murung nanti...

Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?


Teeeeettt...jangan nak bergosip jer ae dulu. Itu sekendel jer. Bukan pak we. Hahahak... Apekah yang berubah ? Yang berdua tue gambar tahun lepas masa p kenduri kawen dekat Kampung Pengantin, Setapak. Yang lagi satu gambar awal bulan 2 ke akhir 1 hari tue. Mase tue nak kuar p Wangsa Walk.

Perubahan : Ta de pown, walaupun aku adelah manusia pra-sejarah yang sangat2 kuat makan berpinggan2. Satu kali makan 10 kali. Badan adalah tidak akan gemuk seinci pown. Tapi akan menaikkan benjolan2 di muka ataupun punggung (T_T). Itu pown tembam ckit. Miehehehehe... Yang lain, totally tidak. Cermin mata ?? Ahah, mase nak pegi Wangsa Walk tue, cermin mata dalam keta.

Itu jer lar kan ??

Nota kaki :
>> Saya maseh abelebel !!!


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/23/11

Day 27 - Blogger 30 days Challenge !!!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hye, ponteng sehari lagi iaitu semalam. Hahaha... Saje jer... Maleh lak nak hupdate pasal cbaran bagai neyh. Anyway, nak gtaw one paper phase test lagi yang akan dijawab, tapi tenaga dan minda is totally out suda2. Mane2 jer melayang. Sangat2 berharap paper pagi esok, akan menamatkan diri aku seadanya aku. Erk, apekah ?? Whateve lar... Eh2, jangan membebel panjang sebab macam ingatkan nak habiskan terus cabaran blogger sampai hari ke akhir.

Day 27- Why are you doing this 30 day challenge

Sebab

Sebab

Sebab

Sebab








budak chat yang sewel  ini yang suruh...
Kate dea,
Buktikan lar kan,
kate blogger tegar.
Okeh, then saya bikin kebetulan mase tue sedang cuti sem...hehehehe


ENJOY READING MY STORY !! :)

Jangan Jatuh - Fynn Jamal

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Inspired and totally copy and paste from Fynn Jamal... 



perasaan yang terlalu menakutkan
perasaan yang terlalu menyeramkan
aku ditinggal di tepi jalan
aku ditinggal tanpa rakan dan taulan

celakanya perasaan ini
ku fikirkan aku bisa berdiri sendiri
terlalu percaya pada kudrat diri
sampai aku lupa yang aku tak mampu berdiri

tapi bukan sebenarnya aku ini tak mahu
bukannya aku tak mahu ditinggalkan seperti dulu
tapi aku sudah dibiasa untuk berada bersama2 kamu
celakalah engkau yang memaksa aku diajar untuk memegang tangan itu
bila dibiarkan aku sendirian--
ah, celaka.

celaka
celaka
celaka
celaka

jangan jatuh
jangan jatuh
jangan jatuh
jangan jatuh

jangan jatuh
jangan jatuh!
jangan jatuh!
jangan jatuh!

semua orang memaksa aku terjatuh2
dan aku bisikkan pada jiwa aku
yang kulit ini tak akan melepuh

ku biarkan siapa-jutanya berada di belakang telinga
ku biar saja;
aku kata aku takkan jatuh kerana dia
aku takkan jatuh semata!

semata dia
jangan jatuh-jatuh

jangan jatuh-jatuh
jangan jatuh-jatuh

jangan jatuh!


Nota kaki :
>> Jangan jatuh pada semua keadaan ya...Wahai hati, saya tahu kamO kuat...sekuat apa yang telah terjadi 3 tahun kebelakangan ini. Sangat kuat...



ENJOY READING MY STORY !! :)

2/22/11

Day 26 - Blogger 30 days Challenge !!!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Marathon untuk hari ke 26 terus, sebab esok may be antara update ke tidak sebab paper hari khamis adelah killer paper. Tapi kalau aku ta betul, aku rajin yang melampau, aku akan update macam hari neyh. Heheheh... gigih untuk meneruskan cabaran sampai hari ke 30. Means ade lagi 4 hari untuk menamatkan cabaran.
Apekah cabaran hari ke 26 ??

Day 26- What you think about your friends









Ape yang aku boleh fikir dan ceritakan tentang mereka :
- M.E.R.E.N.G -
- G.I.L.A -
- P.E.N.Y.A.Y.A.N.G -
- H.A.P.P.E.N.I.N.G -
- P.E.N.G.H.I.B.U.R -

Dan cerita tentang mereka dengan rasa :
- Kaseh -
- Sayang -
- Cinta -
 - Hormat -

I love them so much. Kalau ta de mereka di sini, di bumi British yang agak meletihkan, aku mungkin akan ke mana2 dan tak punya hala tuju. Untuk kowang sume, selamat menghabiskan study ujung sem neyh di BMI, kenangan dengan kowang, ta kan sesekali aku lupekan. Untuk setiap gurau yang pernah aku buat, atau setiap salah yang aku ta sedar, sejujurnya dengan rendah hati, aku mintak maaf sangat2... Maafkan aku atas segalanya yang membuatkan kowang terasa dan terpinggir. Maafkan aku. Sayang kowang ketat2..


ENJOY READING MY STORY !! :)

Just From Someone For Me

www.tips-fb.com


ENJOY READING MY STORY !! :)

Mode : Rindu

www.tips-fb.com

Salamualaik...


Esok paper Network, tapi macam blur dan kabur 2 jer nak study. Walaupun madam da kata, stadi ini, stadi itu sume, still blur. Lately neyh, Allahuakhbar, malasnya susah betul nak cakap. Melampau2... Habis paper selalunya aku akan tdo, sampai lar pukul berapa yang terbangun. Ahah, ini bukan topik utama ya. Sejujurnya, beberapa minggu neyh, aku jadi suke bercerita tentang budak2, baby2 dan sumenya. Haish... So, sangat2 mintak maaf kalau ade yang bace belog neyh, sumenya cite pasal baby. Huhuhuhu...
~ Tina & Ersyad pown aku da lame ta jumpe. Amik gambar deowang neyh, dari akaun Kak Ani wife abang Fendi jer. Lame gile kowt ta tengok, dari Ersyad awal2 leh jalan dulu. Now, memang ta tengok. Rasenya da dekat setahun kowt, eh...tak2 dalam 9 bulan or 10 bulan gtuh kowt. Hurmmm... Totally miss them, tina yang bijak. Ersyad yang comel, kedek2 jalan dan bantut macam ayah dea..Aduh lar ~
~ Nomey...hurmmmm... last pegi umah ayah cik, masa temankan angah p berurut dekat Kepong rituh. Rasenya da lame jugak sebab mase tua angah tengah exam. Seriyes rindu gela dengan dea. Pheeewww...bila la nak jumpe dea lagi. Lately neyh bz melampau2, nak pegi tengok dengan mak, mak pulak turun KL bawak abah p IJN time aku test. Haish ~


Aduh lar, jujurnya aku lebih terbuai dengan rindu pada anak2 neyh daripada aku rindukan orang2 dewasa. Kurang2 bile kite rindukan budak2 neyh, akan terubat bile dea cium kite, main2 dengan kite. Haish...Seriyes rindu dengan budak2 neyh. Cmno ??

Nota kaki :
>> Tanda2 awal da sampai seru ker ae ??


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/21/11

Day 25 - Blogger 30 days challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...


Sambungan untuk hari ke 25...aduh lar..


Day 25- What I would find in your bag


Hehehehe...Malas nak hupdate panjang2 sebab benda neyh dulu owang penah tag aku...so klik jer kat cneyh untuk merealisasikan entry dan cabaran hari ke 25 neyh... --->> cneyh


Nota kaki :
>> Aku mengalami simptom kemalasan yang sumpah memang malas tahap nak mampus lately neyh. Huhuhuhu



ENJOY READING MY STORY !! :)

Hafsa...Welkem to your family !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hei hai Hafsa Hayra... Here u`r aunt...Mak su...hehehehe...sangat comel nama dan orangnya !! ( Baby mana ta comel, sile cakap, sile cakap !! ) Anyway, dari last week lagi, abang azrai jemput semua keluarga untuk datang majlis cukur jambul untuk puteri sulungnya. So, disebabkan abang adalah orang yang paling banyak bantu aku, masa aku diploma, dan anak sedara yang paling disenangi oleh mak cik2. Anyway dea memang lelaki budiman okeh.

Dan disebabkan abang ade lah orang yang selalu sangat datang melawat tengok anak2 sedara aku mase kecik, mak dan abah pown awal2 da mintak aku wakilkan tengok Hafsa dengan along. Hmmmm... Mule2 pk macam nak pegi sowang sebab along cbuk gela now. Tapi da dea nak p sekali, bawak ina, so kami pown ke sana lar hari sabtu tue.  Yang kelakarnya, punye lar konfiden yang majlis tue buat kat uma mak mertua Abang Azrai di Keramat kan ?? Aku pown terus lar ke Keramat, tapi bile da sampai uma tue rasa macam sangat pelik, ta kan lar kenduri tue buat dekat umah jiran dan uma mak mertua abang yai tertutup jer. Tapi, ta per, kering punye pasal p jer lar masuk dalam umah tue. Da bile ade abang tue tanya, aku sape, aku cakap aku sepupu azrai, dea suh masuk, aku masuk lar. Kan kan kan ??

Tapi bile da masuk, aku cari kak miera, wife abang yai, sume pelik, buat muke confius kan ?? Aku da panas muke da, da rase ta sedap hati...Huhuhuhuhu...jap g salah uma leh tak ??  Kesian kat pengikut2 lar kan, terpaksa tebal muka. Haish. Mintak maaf ya... Motifnya, jangan lar buat kenduri cukur jambul serentak !! Mak malu noks. Seriyes neyh ta tipu... Nasib baek lepas dapat alamat sebenar, terus pergi, uma ta salah lagi. hahahakz...

Anyway, trimas to abang yai and wife, kak miera yang super duper best + sempoi, sebab sudi jemput noi dan family. Maaf lar, dari abah dan mak sebab ta dapat datang. So, ta de hal lar kan sebab noi da ganti. Makanan  memang sangat sedap dan sangat2 best sebab dapat pegang dan kiss pipi Hafsa.. Baby adalah sangat mengembirakan... kan kan kan ??


Nota kaki :
>> Kalau diberi peluang, sekarang jugak aku nak ade baby...uwwwwwwwaaaa !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/20/11

Day 24 - Blogger 30 days challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Cabaran hari ke 24...haish...macam mana yer ?? Aku paling susah kalau benda ade kaitan dengan mak bapak neyh... Hades...Ta pe2...untuk menghabiskan cabaran ini, aku akan terus ke depan... Yeah !!

Day 24 - A letter to your parent.

Hanya satu nota ringkas,

Adik,
Mintak maaf,
Mintak ampun,
Banyak dosa,
Menyusahkan,
Memberatkan beban yang sedia berat,
Terima kasih
Sebab
Lahirkan adik yang sangat susah dan perit untuk dilahirkan,
Jaga adik yang sangat susah nak dijaga sebab memang hobi menangis waktu kecik ( smpai ke besau ),
Membesarkan adik sedaya upaya tanpa penat lelah,
Bagi adik duit walaupun mak abah susah cari duit.

Haish,
Pendek kata,
Adik beruntung dan bersyukur jadi anak mak & abah,
Sangat2 bersyukur sebab dilahirkan dari perut mak,
Menumpang,
dan lihat2 dunia di dengarkan azan dan iqamat dari suara abah.

Terima kasih yang tak terhingga !!
Insyaallah, abah dan mak pasti bahagia nanti.

Nota kaki :
>> Aku ta leyh cite pasal mak abah neyh, lagi kalau pk pasal fitnah yang owang bawak... Ingat ae stalker, ape2 jadi kat family aku, aku yang ta pernah kacau hidup ko neyh, aku akan kacau...Jangan cabar aku...memang sial !! Nampak sangat hidup yang ko kata bahagia tue tak bahagia, sebab ta abes2 kacau hidup aku. 


ENJOY READING MY STORY !! :)

Shhhhhh !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hey u,
Out there,
Be silent,
This is phase test mode.
Don`t you ever disturb me.
Okeh...


21.Februari.2011 - Probability and Stochastic Processes ( 830 am - 930 am )
23.Februari.2011 - Network Technology 2 ( 1230 pm - 1330 pm )
24.Februari.2011 - Network Analysis ( 830 am - 930 am )
25.Februari.2011 - Electromagnetic Wave ( 1030 am - 1130 am )

Nota kaki :
>> Minggu phase test sangat mengerikan seperti minggu final. Mata bengkak ta per, asal dapat jawab. Moga segalanya dipermudahkan olehnya. AMIN...


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/18/11

Day 23 - Blogger 30 days challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Kembali kepada cabaran 30 hari ini... Haish, kadang2 ta tahu nak menghupdate ape ?? Ade benda nak update tapi bile jari atas keyboard, mood melayang ntah ke mana perginya...Hahahaha... Okeh2...lupekan, apekah cabaran untuk hari yang ke 23 ini,

Day 23- Something you crave for a lot

Hahaha...ini tentang makanan kan ?? Anyway, kalau pasal benda yang terengen, aku se, aku neyh hari2 ade benda terengen kat anak tekak aku. Melantak, melantak dan melantak adelah hobi aku. ( Melantak okeh, bukan makan...Nampak kan memang aku kuat makan ).

Tapi makanan yang paling2 aku terengen nak makan adalah

Mee Kolok Sarawak. Huk3...Tade sape pown yang melayan kalau aku kate aku terengen nak makan mee kolok. Since aku abes praktikal kat RTM Johor, da ta makan da mee kolok neyh. Mee Kolok dekat Hutan Bandar JB ( hey stalker, awak ade pengalaman pahit dengan saya kat hutan bandar tue kan ?? Bahaha...engat aku ta taw ke ko baca belog aku ), adelah yang sangat2 enak. Tapi since abes prac, da jarang turun bandar. So, dekat bertahun gak lar, da ta rase mee kolok. Bile mintak atau tanya2 orang kat KL neyh sume ta nak layan !! Toooooouuuuuuchhhhhiiinnngggg taw !! Wuwuwuwu ~
Kacang pool Johor. Phhhhheeeewww...berpeluh makan okeh ?? Kalau sape2 p JB, aku sajes p lar makan Kacang Pool dekat Larkin Bomba ade, dekat Arked MARA belakang Hentian Bas Larkin pown ade. Dua2 owner yang sama, iaitu atuk sedara aku. Paman ape ntah lupenya... Tapi sepanjang makan kacang pool dekat JB ta pernah la bayar okeh, hahaha...sebab sedara kan ?? Selalu dapat makan free. Same gak macam mee kolok, bapak punye zaman ta makan, sebab kalau balik johor pown, ta de sapa yang rajin nak melayan anak tekak gela aku neyh. Mak malas nak teman p larkin, semata2 nak makan kacang pool. Tapi taw tak, aku sanggup taw teman mak makan NASI AYAM yang super sedap tue dekat Kampung Melayu Majidee, kalau dea terengen sangat2 !! ( T_T ), adil tak ?? Tak kan ?? Murung taw...
Hahahaha...itu 2 makanan jer yang aku memang sangat-sangat-sangat-sangattttttttt terengen nak makan okeh ?? Dan sangat2 murung sebab ta dapat2 sampai sekarang. Dekat KL ta de boleh tak kacang pool tue. Mee Kolok aku pasti ade, tapi................ ta de sape pown nak bawak !! Wuwuwuwuw~

Nota kaki :
>> Kalau aku eksiden ker, kesian taw ta dapat makan, sebab kempunan. TAK KESIAN KAT AKU ooooiiii... Tolong lar dengar rintihan aku !!!!!


ENJOY READING MY STORY !! :)

Hasil Mengarut Bila da Terlalu2 Tension dan Tertekan...Haish

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Andai diberi luka paling dalam,
Aku tak tahu hati siapa yang sedang berkecai,
Selain aku,

Andai dikata minda musnah,
Aku tak tahu minda siapa yang sedang bertarung dengan kepenatan,
Ya, aku mungkin anak bongsu,
Yang mak kata sangat manja,
Aku mungkin kawan yang suka bergelak ketawa,
Aku juga mungkin gadis yang sentiasa menerima apa saja dengan keterbukaan,
Dan memberontak dalam kesenyapan,

Tapi,
mungkin ada yang terlepas pandang,
Dalam duka,
Dalam tawa,
Dalam senyum,
Dalam manja,
Sedikit demi sedikit, diri sendiri melayang hancur berkecai entah kemana - mana,

Ya Allah, dengarlah sesuatu
Andai diberi pilihan antara tekanan dan mati,
Sesungguhnya aku jitu dan satu memilih mati,
Bukan sebab kurangnya iman,
Bukan kerana tiadanya islam,

Tapi,
Aku ingin dilahirkan semula menjadi insan paling berguna,
Yang tidak bermasalah apa2,
Menjadi insan paling ceria,
Insan yang tak akan jadi begini,
Kerana aku tahu,
Jadi beginilah yang mematikan aku,
Jadi beginilah yang membunuh aku.


- Cheeya-
29.Januari.2011
10 pm


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/16/11

Day 22 - Blogger 30 days challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Gigih laily gigih.... Lagi 8 hari sajew lagi untuk menamatkan cabaran ini... Bangun dan terus maju...Gambatthee !!
Beralih kepada hari ke 22. Apekah yer cabarannya ?? Aduh, aku kalau bab2 kene menulis neyh, memang bermasalah ckit lar. Nak menerangkan satu persatu kan ? Kan ? Kan ? Okeh2...ta per lar...alang2 menyeluk pekasam katanya...

Day 22- What makes you different from everyone else

Aku,
Insan yang lahir dari perut ibu,
Menapak dari kaki abah,
Berlari bersama tangan abang,
Bertatih berpimpinan kakak.

Aku,
24 tahun yang dahulu,
Hingga ke sekarang,
Masih yang sama,
Masih yang degil,
Masih yang manja,
Masih yang sempurna fizikalnya,
Masih yang bermulut bising,
Masih yang berahsia,
Masih yang mengutamakan keluarga dari segalanya.

Aku,
Tidak banyak beza dari orang lain,
Jika perlu ketawa,
Aku akan ketawa,
Jika perlu sedih,
Aku akan sedih,
Jika perlu menangis,
Aku akan menangis,
Jika perlu marah,
Aku akan marah,
Jika perlu semuanya,
Aku akan lakukan...
Semuanya mengikut keadaan

Dan aku,
Masih lagi gadis,
Yang sering gagal dengan perasaan,
Tapi masih boleh tersenyum,
Yang dihambat dengan fitnah,
Tapi masih boleh bergelak ketawa,
Yang dihambat dengan kebencian,
Tapi masih boleh berdiam diri dan membiarkan apa saja berlaku.

Yer,
Aku pendendam,
Tapi bukan pembalas dendam yang bisa menjatuhkan orang,
Aku adalah aku,
Yang punye satu kelebihan dan sejuta kelemahan.

Nota kaki :
>> Melankolik tak ?? Bahahahaha...


ENJOY READING MY STORY !! :)

2/15/11

Day 21 - Blogger 30 days challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Sambungan untuk hari yang ke 20 semalam...sementara menunggu waktu ke kelas... Ade lah lebih elok, mengisi waktu senggang yang tidak punya ape2 kemalasan dengan menghupdate belog. Haaaakkkk Tuiiiihhhh... Cea !!

Day 21- A picture of something that makes you happy

  Kenapa gambar neyh ??
Entah...
Tapi bile tengok gambar neyh rase heppy sangat...

Aku sangat suke budak2...
Bukan suke lagi, tapi cintakan budak2...
Seriyes...
Ko bagi lar bape owang pown budak depan mata aku,
Aku memang suke...
Dan...
Anak2 sedara
yang merangkap anak2 yang kuar dari adik beradik sendiri
Atau sepupu sepapat,
Memang rapat dengan aku.
No big deal.
Dan
Aku sangat2 suke kalau hidup aku dikelilingi kanak2...

Nota kaki :
>> Jangan paksakan diri sukakan budak2 sebab aku suka budak2... Itu pelastik namenya... Tapi kalau yang betul2 suka budak2, sila isi borang untuk daftarkan diri sebagai bakal rakan kerjasama membuka taska...Seterusnya kalau ade rezeki, boleh pegi animun same2...haahahahak.,..


ENJOY READING MY STORY !! :)

Day 20 - Blogger 30 days challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik....

Wadap...wadap... Hye sume...berjumpe lagi kite dalam rancangan, sape punye belog ?? Yer saya...saya... Hahahaha... Ceaaa !! Macam bagus lar ko kan ?? Hahahakz... Okeh, rasenya suda berbulan2 men ini celen, nape ta abes2 lagi ae ?? Sebabnye... aku malas !! ++ ta de mood... ++ tengok belog, macam tengok kambing jer... Sigh ~

So, sementelah hari neyh melihat belog seperti melihat kecintaan...nak hupdate lar kekdahnya kan ?? Terus ke hari ke 20. Apekah cabarannya ya ??

Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future.

Hahahahahahaha...suke2...yeay !! Mari lihat sesiapakah kekasih hamba yang bakal berkahwin dengan hamba di masa akan datang...

dea yang pertama dihatiku...TAPI...dea da kawen kan ?? KECEWA okeh !!

tetibe rasa ta sesuai dengan dea sebab... sebab... sebab... kemunculan insan di bawah neyh
ASHRAFF MUSLIM !!!!!!!!!!!!!!
Nota kaki :
>> Sape yang nak berlakon buat2 kene rasuk ker ade masalah jiwa ker, yang boleh aku bawak ke Darul Syifa` neyh. Aduh... (T_T)


ENJOY READING MY STORY !! :)

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!