4/22/10

ape erti kawan ?

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hurmmmm... disaat mencari mood untuk study memalam gneyh... aku singgah menyinggah lar ke blog yang ta pernah aku ziarah...ahah... besh jugek membaca blog owang neyh yer... boleyh berkongsi segalanya... Tetiba terberenti kat blog Fika Rozaidi. 1st entry yang termaktub di blog itu ketika jam 12.00 am neyh adalah tentang makna persahabatan. Huhuhuhu... wokeh... betul gak ape yang dea tanya... Apa yang kowang akan buat, jika berada dalam situasi seperti yang diceritakan dibawah neyh :

BAYANGKAN : satu hari kita berjumpa semula setelah 5 tahun berpisah, kita habiskan masa berborak seharian dalam bilik awak. kita cerita pasal hidup masing² selama kita tak berjumpa.. tiba² telefon rumah awak berbunyi. awak nak turun bawah sebab nak jawab panggilan tu. awak janji dengan saya yang awak akan datang semula jumpa saya kat bilik awak. bila awak angkat je call tu, kawan baik kita yang call cakap saya dah meninggal sebab kemalangan pagi tadi. lepas awak dengar apa yang kawan baik kita cakap, apa yang awak akan buat? sanggup tak awak naik bilik balik untuk berjumpa semula dengan saya? sanggup tak awak memungkiri janji awak untuk berjumpa saya semula kat bilik?

Uuuuuuu ~ seram tak ?? Okeh... if happen pada kowang, ape yang kowang buat ?? Nak ta nak aku kene ngaku, ape yang dea soh bayangkan tue, ada kaitan ngan makna persahabatan kan ??

Nota kaki :
>>Kalau aku ..... huhuhuhu... okeh, aku adalah manusia yang berani penakut okeh. Aku seriyes ta nak hipokrit... Kalau betul kawan aku neyh da meninggal seperti kawan yang lagi sowang katakan, aku akan naek jumpe kawan yang meninggal neyh seperti yang dijanjikan... DENGAN SYARAT... aku akan pastikan umah aku tue ade owang sebab aku memang duk ngan mak abah aku... Huhuhuhuhu... Ta ker naya ?? Ades... Jangan lar jadi macam neyh pada diri aku n kawan2... ta sanggup den nak memilih antara rasa takut dan rasa sayang pada kawan... ( Aku ta tipu n ta hipokrit okeh... seriyes aku penakot !! )
>> Hamlau tol bebudak neyh buat aku se bersalah !! Weyh, aku soh kowang bayangkan... da masing2 takut sampai nak tdo secara berjemaah neyh ape hal ?? Aku kah yang wrong timing sebab tercerita benda neyh masa malam jumaat... hahahaha... tapi taw ta, niat aku sebenarnya nak tanya sal persahabatan... huhuhuhu... siot tol...aku lak yang dipersalahkan sebab buat cite antu...


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

Fanta Giro said...

wow.. kalau i la.. i akan naik semula ke bilik dan berbual lagi lama dan banyak especially saat2 akhir sblm dia accident itu.
tiada niat nak melawak ke apa.. but that will be the most thrilling moment i will ever have in my life!!!...
semoga kawan2ku sekalian sejahtera sentiasa hendaknya. Hati2 di jalanraya uols...

SaYa iNsaN bIasE said...

hahakz...
ta de makna nye nak thrilling moment u...
lebeyh bek i cabOt dari dea cekik i nanti...lalalala ~

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!