3/2/10

| Bon Voyage, Abang |

www.tips-fb.com

Salamualaik...


~amsterdam...itu lar destinasinya~

Dea sowang jer abang aku,
yang selalu bergurau,
yang suke marah2 aku,
yang gemar bagi aku nasihat,
yang minat sangat mencari masalah dengan aku,
kami hanya 3 bersaudara,
abang, akak dan aku,
n jaoh camne pown rajuk aku,
dea tetap abang yang satu,
hero ke dua selepas abah...


TAPI..
sekarang...
terpaksa pergi semata mencari rezeki...
memang ta berbaloi 20 minit berjumpa 4 mata ngan dea,
menghadap halangan yang macam ta beri aku jumpe dea...
sedeyh ??
yup...tapi insyaallah sumenya akan baik...
dea akan pulang membawa perubahan pada keluarga...



UNTUK ABANG,
berjuang lar untuk mencari sesuap nasi,
menaikkan taraf family kite yang selalu dipandang rendah oleh saudara mara,
hurmmmmmm...
moga kembali ke bumi malaysia dengan kesihatan yang baik,
jaga diri kat sana...
kami disini sayang abang sangat2...
abang nyawa mak abah,
abang nadi kak cma & anak2,
n abang penguat kami, adik n akak...
Moga dapat sesuaikan diri ngan keadaan kat sana yer,
bumi perancis ta same dengan bumi malaysia,
cuaca nya laen,
makanannya laen,
environmentnya laen,
musti abang taw sebab ape mak sedeyh kan ??
sebab mak ta pernah berpisah ngan abang...
dea isaw anak sulung dea nanti lik malaysia, kuwos..
da ta gemok macam sekarang...
mak sayang abang...
kami sekeluarga sayang abang...
ta nak lagi sedeyh...
sebab musti kak cma n anak2 nak tengok yang laen happy...
Jaga diri...
Selamat Jalan n Moga Kembali dengan Selamat !!

~ KLIA to PERANCIS... 1/ 03/2010... 23.40... ~

Nota kaki :
>> Walau hanya 20 minit, detik tue detik istimewa...sape ta sedeyh ?? lagi2 next week, kami ade sambutan hari keluarga...dan dia pown sepatutnya ada dalam majlis tue. Tapi apakan daya, abang pergi bukan selamanya, akan kembali dengan ilmu n manfaat yang baru untuk seluruh family...Hurmmmmmm... Ta nak panjang2 tulis sal gemOk tue, bab nanti confirm sedih...uhuk !!! Itulah abang aku dunia akhirat yang paling aku sayang !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

3 typewriter yang prihatin:

k.i.w.i said...

abg kau kne anta g kje sne ke?
wow

SaYa iNsaN bIasE said...

ta...dea dapat keje baru...kilang tue sekarang da 90% pembinaan kat tanjung langsat...oil & gas...dea kena anta p sane untuk training & nek pangkat as senior supervisor...huk3...sedeyh woo !!!

k.i.w.i said...

best2.dlu mase abg aku kn anta jepun ngn amsterdam aku xsedih2 pn.suke ade la.aha.balik msti bwk buah tgn.coklat best2 oh...aku doakn abg kau slmt pergi dan pulang...amin...

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!