2/28/10

| bila akhirnya kita berbicara |

www.tips-fb.com

Salamualaik...

" Kenapa suke kat owang dulu ? Macam ner leh lupe kan owang ? "

Tue 1 pertanyaan yang aku kire, memeningkan otak dea buat sementara waktu. Agak lawak gak r, bile tengok muke dea terkulat2 sambil pandang muke aku. hahahahahaha... Then, tersembur gak gelak besar antara kami berdua... Nak mampos !!! Hahahahaha... Saling maki memaki akhirnye, bengong...aku baru ade mood nak ber'romantika' de amour dengan dea. Hahahahaha... Gilew...

Malam... 28/ Februari / 2010... Kami sebenarnya da ta serapat dulu, awal2 masuk ke bumi British dulu, kami macam belangkas...dan ta salah aku kate dea adalah kawan + musuh durjana + mangsa buli yang paling rapat ngan aku....hehehehehe...then, aku pown ta taw, mane kurangnya, sikit demi sikit kami jaoh, dea cbuk ngan kawan2 barunye, aku pulak cbuk dengan layanan perasaan yang sangat membiolkan kepala. Tapi ta bermakna, setiap waktu, setiap saat, setiap detik, aku lupekan kenangan persahabatan kami.

Sampailah semalam, mungkin dea tengok aku terlalu serabot n mungkin jugak dea nampak yang aku gelak, memang tahap kedewaan pura2. Huk3...dea pegang tangan n bagi kata2 semangat macam sebelum kami jaoh. N akhirnya aku kalah,

" Boleyh pelOk owang... I misz ur hug...seriyesly "

Aku nangis dalam pelukan dea around 15 minutes. N rase beban yang tersimpan tue aku lepaskan sumenye kat bahu dea. Dan untuk pertama kali selepas da lame sangat kami jaoh dalam persahabatan neyh, kami berbicara. Tentang hati dea, tentang hati aku... Tentang semuanya... Sungguh, dea seowang kawan+sahabat+teman+ADIK yang sangat memahami aku.

Yer, bile akhirnya kita berbicara, akhirnya terbongkar segalanya kan ?? Dalam gelak ketawa kite, sebenarnya kite berdua simpan terlalu banyak cerita yang nak dikongsi bersama. Kenapa kita jaOh ?? Mungkin silap owang, owang terbuai dengan perasaan n kisah kehidupan owang sendiri. Sampai, owang mengabaikan ape yang ade disekeliling. Owang biarkan dunia seorang CHA tercreate sendiri. Derita, sedih, pilu owang, owang da mule ta berkongsi dengan kamO. Owang engat kamO ta perasan atas satu demi satu, perubahan major yang berlaku dalam hidup owang...rupenye...hurmmmmm... bile awak pegang bahu owang, dan kata

" setitis air mata awak jatuh, owang terasa KENAPA kehidupan awak perlu macam neyh... Awak ta sempurna...Dea pown ta sempurna...Awak ta bercerita, tapi awak taw ta, kepura2 an awak, bukan owang jer sedar, tapi ramai sangat yang sedar "

Bile akhirnya kite berbicara, kamO taw ta, yang owang ta sedar pown selama neyh kamO memerhatikan kehidupan owang yang sangat porak peranda... Yes, I can but I won`t. Susah sangat sebab bile berkaitan dengan perasaan. Hurmmmmm... Mok2, u are the besh younger sista that I ever have. Sungguh... Berbahagia lar.... Owang pasti kebahagiaan tue akan jadi milik kamO...Doakan owang jugak macam tue... Ingat kan yang owang cakap semalam,

" If something bad happen to me, I want u wif me...because u never let me alone...Ur my sista 4 eva...n i love u and ever....kalau lar ditakdirkan satu ary nanti de perubahan yang besar dalam hidup owang, owang akan pastikan awak datang disaat owang disituasi tue "
" erk, abesh lye ngan chaer camne ? "
" Sape kate owang ta mO ajak deowang, owang ajak lar. tapi masalahnye, musti deowang da kawen dulu, kurang2 mase tue, deowang tengah tunggu ary nak bersalin ank ke 3. Ta kan nak suh jadi kendarat lak "
" Hahahahahahaha...awak neyh bongok !!! "

Yup...I mean it...even owang pown ta taw akan jadikah benda tue, tapi JIKA jadi...owang maksudkan per yang owang cakap...Mungkin nampak owang semakin jaOh, tapi kalaulah kamO taw, kenangan bersama adik2 yang paling owang sayang kat British neyh, sbenarnya ckit pown owang ta lupakan. Still dalam engatan n hope forever... Dan akhirnya kite tertdo bile saat engat waktu kite berpoya2 sem lepas tetibe diganggu dengan bunyi misteri... hahahahahaha...gilew ar !!! MOMOK !!!

Nota kaki :
>> Sahabat yang terbaik adalah sahabat yang ta pernah meninggalkan kita, membetulkan kita walau camne pown besar kesilapan kita pada dea. Dan dea lah jugak, sahabat yang sentiasa memaafkan kita. N aku taw, aku punye sahabat sebegitu. Adik2 ku...hurmmmm


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

thesilentprincess said...

fuyoo...kes akk nie kira sbijik ngn org. i mean bkn sme pe la. means akk ngn ur sista neh..mcm owg ngn cik2..ble kitowg rse cam jaoh..kitowg akn tke time n 1 bnda yg adk akn mtak kt die is hug. coz adk juz nk tol2 tau if die tol2 ada time susah senang adk or x. tgk la, smpai skrg kitowg still bestfwen n i hope i will b forever la..cm terharu coz ape yg k.nonoi rse skrang, adk dah pnah rse gak suatu masa lalu...huhuhu

SaYa iNsaN bIasE said...

huhuhuhuh...yer...cian sebenarnya pade dia...bab dalam persahabatan kami, akak yang paling banyak tinggal kan dea...TERCREATE dlm dOnia ciptaan sendiri sampai ta sedar kami makin jaOh...huhuhuhuhu...then, sebenarnya what eva happen pown, dea selalu kate...owang ta penah langsung lepaskan tangan awak, awak jer yang selalu lepaskan tangan owang...huk3... =(

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!