3/20/10

| adik, dengar cneyh |

www.tips-fb.com

Salamualaik...

dea gumuks,
dea chat,
dea happening,
tapi kenkadang innocent gela,
*sampai dea ngarut pown, owg ta caya*
huhuhuhu...
dea lah selalu jadi supporters mantap aku...
tapi...
aku jadi bengang bile ade owang buat dea nangis
* mcm dea selalu bengang bile ade owang buat aku nangis*
totally aku nak sepak terajang owang tue * huhuhu...aku kehjam *
dan ta leyh blah, bile dea kate " nape ALLAH bagi kite hati ? "
huhuhuhuhukk...

adik ku, dengar cneyh
1 waktu dulu, bile aku selalu sangat di timpa masalah,
pasal hati n perasaan,
itu gak lar persoalan yang bermain dlm minda aku...
tapi, lame2 alhamdulillah,
bila aku sedar,
" dik, idup manusia neyh memang macam tue,
kalau ta nak ade hati, ta nak ade perasaan,
jadilah bintang ker, pokok ker, keluli ker, gas monoksida ker dll,
kalau da name manusia,
idup yang ta de masalah tue dikire pelik,
salah satu dugaan ALLAH yang maha berat, DUGAAN HATI, DUGAAN PERASAAN
so, bertahanlah...
kalau ta disogokkan dugaan, ta matang lah kite dalam menangani masalah dunia...
sabar...itu paling penting..."
dan...
taw tak, wahai adikku yang gumuxss...
kami, kakak2 mu ta pernah langsung tinggalkan kamu walau sesaat,
sedeyh macam mane pown kamu,
kami maseh dicneyh,
biar macam2 owang laen gelar kamu,
back stabber ker, manusia hipokrit ker, perampas ker,
budak gumuks yang gela ker * ahaks...ituh aku yang ckp* or else,
hanya KAMI yang kenal kamu
lebeyh dari mereka kenal kamu...
lantak p lah mereka nak cakap ape...
mereka ade mulut seperti kambing punyai mulut untuk makan,
mereka ade mulut seperti harimau punyai mulut untuk menguap,
huhuhuhu*sigh...ngarut bodo da aku neyh*
yang penting, ta rugi lar elang mereka tuh...




Nota kaki :
>> aku terpaksa tuleh dicneyh, bab aku ta de ilmu nak bercakap dengan nada kaunselor...selalu macam nak bertekak jer..muahahaha...so, harap dea baca n dea taw yang...kalau ade lagi manusia yang buat adik aku macam tue, yang kebal jadi lembik, yang macho jadi manis bile nangis, yang besi jadi aiskrim, akan aku pangkah kepala dea ngan tool kit...hahahahahah( nada kejam macam askar napolean bunOh mangsanya )...cit !!!



ENJOY READING MY STORY !! :)

4 typewriter yang prihatin:

FdausAmad said...

Sis,
cool..

SaYa iNsaN bIasE said...

i`m owez being a cool sista` actually...
huhuhuu...
tapi agak hangen gak ar kan, adik yang ta taw pape, tetibe kene tembak bertubi2 ngan manusia ta bertamadun,
rase macam nak baling gune batu konkrit jer...huhuhuh

Shayraa said...

ko ni klu jumpa fadzillah kamsah, musti kna reject jd kauselor. kata2 membina tp mengarut 4 bakul. hikhik

SaYa iNsaN bIasE said...

ahah...aku tulis post tue pada jam 4 pagi kowt...layankan lat tengok gelak khas dalam youtube...tue yang jadi kaunselor yang gilew...muahahaha...

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!