5/26/10

Tetibe rase entry neyh menarik

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Sangat2 tertarik dengan entry di blog sya semalam...

mungkin dalam diri orang tu ada 1001 sifat yg kita tak suka tapi hidup kita ni kan macam roda, we wouldn't know satu masa mungkin hanya orang tu je yg ada waktu kita susah. i always believe kalau dalam 10 keburukan tu mesti ada 10 kebaikan, Allah jadikan semua mende sepasang so it balance. cuma kita ni sebagai manusia kita susah nak nampak 10 yg baik2 bila kita dh nampak 10 yg buruk... kita mudah saja nampak 10 yg buruk walaupun kita sedar dia ada 10 yg baik2... :)"

Mahap yer sya... Owang paste kat cneyh =), hope sya ta marah... Cume ntah rase tertarik sangat... Nasihat yang bergune actually...

Nota kaki :
>> Kite kerap kali merasakan diri kita sebagai manusia yang penuh ngan kekhilafan terlalu bagus dalam menilai seseorang yang buat salah dengan kita. Kenapa terlalu banyak menghukum padahal ta da seowang manusia pown yang maksum ? Bila aku menghukum seseorang, tetiba aku terpk, perlu ke aku bertindak macam tue ?? Ade jugak kesilapan aku yang buat dea jadi begitu... Ta salah menerima kesilapan sendiri... Mengenali manusia yang penuh dengan kekhilafan, yang bergaul dengan kita sebenarnya bukan satu penyesalan, tapi satu pengajaran. Ta salah kalau kita memaafkan... Bak kata seorang sahabat, bila kite membenci seseorang, malaikat meletakkan satu titik hitam buat kita. Hurmmmm... Nasihat untuk diri sendiri sebenarnya... Manusia ta pernah sempurna... Kerana itu namanya manusia...


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

chenta said...

hye laili..takpe la nak copy pun..tak slh..sharing is caring kan?

member i tu mmg bgs bile beri nasihat..i selalu je borak2 dgn dia bila ada masalah dan dia selalu bg nasihat yg bgs.. tgk aje la blog dia..kata2 dia memang menarik!

SaYa iNsaN bIasE said...

hye sya...
yup...
seriyes..
ai admire her word...sangat2 bergune untuk memuhasabahkan diri.nway ape link blog dea ae sya...ne taw leh muhasabahkan diri lae..hehehe

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!