5/20/10

saya bukan baran tapi unpredictable

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hahaha...semalam aku ta taw ape demam aku ?? Aku mesej kawan2 yang agak rapat dengan aku, tanya sapekah aku yang mereka kenal ?? Yer, aku seowang manusia yang berwajah hitam manggis manis... ituh aku taw, ta bape nak shanteq...cume mungkin ade manis...hehehehe... Tapi bukan itu yang aku nak taw dari mereka...Aku cume nak taw perangai aku di mata mereka... Ahakz...besh jugak cmneyh...dapat banyak gela jawapan... Tapi bila ku tanya tentang satu soklan neyh, aku agak terperanjat sebab masing2 bagi jawapan yang same...

" Hurmmm... then, tahap panas baran aku macam mane ? "
 Ituh soklannya...

dan agak mengejutkan bila 5 owang yang aku mesej, 4 owang daripadanya jawap, yang aku sebenarnya ta de la panas baran sangat. Aku cepat marah * cepat marah dan panas baran satu benda yang beza ker ? * cuma aku sangat2 unpredictable... hurmmmm...wokeh...mari kite kaji...

SUKAR DIJANGKA... ape maknanya yer ?? Aku pown rasenya baru neyh dapat gelaran sukar dijangka. Setahu aku, aku adalah pompuan yang mudah sangat mengeluarkan ayat2 yang ta sedap di telinga owang. Tapi betul kowt, tue sume sebab darah muda... Aku pantang diprovok... So, mudah marah. Tapi bila aku tanya, ape yang unpredictablenye aku neyh ? Ade yang kata aku misteri... mudah berubah2... sekejap tue aku marah, sekejap tue paling semula, aku akan okeh...

Yer ker ?? Mungkin kowt... By da way, aku sendiri kadang2 ta faham dengan perangai sendiri... Sangat sukar ditafsirkan... Aku kata OK, tapi nanti jap g aku kata TA OK... Aku sedang MARAH, tapi dalam seminit nanti, akan tengok aku GELAK...Aku sedang NANGIS, tapi dalam masa yang sama aku akan MELAWAK dan gelak terbahak2... Yer...kadang2 rase macam orang gela... tapi seriyes... itu lar perangai aku yang sebenar. Tapi aku ta gela yer... Aku sangat mudah masuk dengan owang sebenarnya... sangat2 mudah... Tapi untuk cari yang betul2 rapat dengan aku...memang ta ramai...takat 2 3 owang jer...

Nota kaki :
>> Ade yang sajes untuk tutup blog... hurmmm...tapi bile pk balik, untuk ape....aku ta kacau idOp owang...rite ?? macam mane yang len...ade idea ??


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

Shayraa said...

wTpe nk tutup blog. ni blog kau. bukan blog org lain. do what u like to do!

SaYa iNsaN bIasE said...

yeay !!
dan dengan ituh...
malas da aku nak pk pasal owang
aku tak privatekan ia lagi
lantak lar
da blog aku...
huhuhuh

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!