5/20/10

bersediakah saya ?

www.tips-fb.com


Salamualaik...

Bila tengok 2 owang baby montel neyh,
hati selalu bertanya
sediakah saya menjadi seorang ibu ?
Lately neyh, naluri keibuan saya makin menebal
Lagi bile dengar cite pasal buang or bunuh baby
rase macam nak jerit same owang gila tue
" Kalau kau ta nak baby tu sila bagi pada aku !! "
Tapi...
ape yang saya mampu buat ??
Saya masih seorang student
yang terikat dengan banyak benda
Lagi jadi makin menebal bila temankan akak anta Syafikah kat klinik kerajaan ary tuh untuk inject sebulan
sweet tengok ibu2 mengandung
anak2 kecil dalam klinik tue
Saya nak jadi ibu
dengan anak 5 orang
3 orang lelaki
2 orang perempuan
* tetibe aty jadi sebak macam kaca yang dah pecah...wuwuwuwu ~ *
Ineyh harapan saya dari dulu lagi
Impian saya membina keluarga
++ jika bakal suami saya juga sangat menyukai baby
Saya akan didik anak saya dengan ketegasan
Dan suami saya akan didik mereka dengan kemanjaan
* ahah...mengapa terbalik ?? Sebab saya tahu saya seowang bakal umi yang tegas =) *
Aty lagi sedeyh bila ibu Carissa tanya,
" Akak ta nak kawen, ade baby...best taw ade baby, lengkap jer idOp kite "
Saya hanya mampu tersenyum sambil pelOk Carissa ketat2
Saya masih bermood kewalangan, bersedeyh
Puan Kina, jangan tanya macam tue lagik,
nanti anak ko, aku rembat kang !!
* tetibe marah *
Lagi cuhmel bila saya lihat akak dan Kina menyusukan mereka,
pernah sekali air mata saya menitis mase tengok Aleesa mase kecil sedang duduk di riba mama dea
sambil hisap susu,
rase macam kuat ikatan mereka
Bila tengok kawan2 sebaya da pown kawen
ade tue yang ade anak da 2 3 owang
saya jadi sentap
Saya pernah menanam harapan setinggi ineyh bersama seseorang
Bukan saya main2 walaupun yer saya ngaku saya seorang pompuan mental * gile2 lar...haish...pantang aku cakap mental *
Saya ngaku saya mengharapkan impian keluarga tue terbina bersama dea
Tapi sayang, jodoh kami ta panjang
* wokeh stop pasal kenangan silam *
Bila yer saya akan ade baby ?
Saya masih ta punya sape2 untuk tanam harapan dan impian itu
Tapi jika satu hari nanti ada lagi manusia seperti dea
yang akan sudi capai tangan saya untuk langsaikan impian dan harapan itu
saya nak cakap dengan dea
" Selain jaga anak2 kita, boleh tak kita bukak nursery... sebab KANAK2 ineyh anugerah ALLAH yang sangat mendamaikan "

Nota kaki :
>> Arghh..nape saya bermood tisu dan kaca keping pagi ineyh ?? Sebab saya baru baca surat khabar, ade lagi berita tentang pembuangan bayi... Ya, Allah... Kenapa perlu dibuang bayi itu ? Sungguh saya ta tipu, jika saya berkemampuan dari segala segi, saya akan pastikan saya yang menjadi ibu sandaran mereka... Saya bercakap bukan takat hembus macam hembus asap rokok kepul2... Tapi saya bercakap atas diri saya yang sangat2 sukakan kanak2... Cume mungkin, ALLAH menyekat perjalanan saya sekarang kerana saya terlalu banyak kekurangan dan ade lagi penting untuk saya pertahankan... Sungguh satu hari nanti, bersama orang yang mencintai saya, saya akan bina harapan ineyh bersama dea... Impian melahirkan anak2 dan mendidik anak bersama2...


ENJOY READING MY STORY !! :)

6 typewriter yang prihatin:

kacang said...

insyaALLAH.suatu hari nanti=)

SaYa iNsaN bIasE said...

yer..
satu ary nanti...
tapi bile pegang baby
rase macam nak sekarang...huhuhuhu

Shayraa said...

isk sabar2. nak mmg senang. nk jaga n didik, susah..
tgk sndiri mak2 kite smpai darah tnggi nk buat kite jd org..
aish bile la pulapol nk konvo kan pelatih2 die ni. x saba akuh.
cpt bukak taska. aku nk anta anak2 aku nti.

SaYa iNsaN bIasE said...

memang lar.
susah...
tapi kalau da bersedia ??
hehehehe
ermmmm...shayra...ape kaitan pulapol punye konvo dngn cite aku neyh ??

Shayraa said...

bila org pulapol konvo, maka dia akn kije. maka aku buleh jalankan misi besar aku bsame suami tchinta utk mbantu kau mcapai impian2 tsebut. mna la tau kan, x cuba x tau.. klu mjadi, besaaaar pahala bntu org dirikan msjid ni.. lalalala

SaYa iNsaN bIasE said...

hahahaha...
apekah alasan kaw ineyh ??
waduh...
segan !!

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!