5/21/10

Susah ke jaga baby lepas lahir ??

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Susah ke jaga baby lepas lahir ?
Mak kata kalau mengandung senang, lepas lahir susah jaga macam tue jugak sebaliknya...
Tapi macam mane pulak dengan keadaan legasi incik Iswan * wah...macam cite legasi 43 karat kan ? *
Semalam Syafikah bikin hal lae... =(
semenjak aku balik 2 minggu lepas senye dea bikin hal begini
Sebelum tue mak kata dea ta de masalah

Lately neyh dea macam jaki gela ngan ibu dea,
Macam semalam, elok jer masa maghrib aku tdokan dea....
Eceh.... pok2.. enjut2... ciOm2 ckit...
Elok jer dea tdo
Tapi... Bile jer berganti tangan dengan ibu dea
Dea langsung bukak mata terang benderang macam mata belalang kan ?
Mak kata memang kebiasaan baby2 neyh macam neyh
Kenapa ??
Biase lar kalau mak da bukak mulut
musti ade kaitan dengan mistik... Huhuhuhuhu

Dan semalam sampai pukul 2.00 pagi,
Syafikah still ta tdo lae
Bile di buai, * mak ar kan yang buai ...kalau ibu dea buai...memang sampai rini pown dea ta tdo *
Elok jer dea sleep sambil bikin muke Himawari adik Sinchan tuh
Tapi bile alih jer atas tilam
Dea bikin konsert AF 8 dulu pulak
Tetibe aku lak leh nangis bile akak da elang sabar
Yer lar abes dea pujuk anak dea
Kalau nak diikutkan habis sume benda da mak & abah buat,

[a]Tukar nama suda * owang dulu2 selalu kata kalau baby kuat nangis, sebab name yang diberi ta sesuai...kami tukar jadi nama AISHA * -- pown same gak lantunan sore dea...hades !!
[b]Urut suda * engat tergeliat urat ker sebab selalu nO mengelinjang --eheh, mahap yer, terkeluar pulak bahasa negeri kuh -- * -- pown resultnye same... tiap kali nangis, musti ibu dea urut...
[c] Tukar pampers * ner lar taw kan, pampers penuh...baby kan mane pandai cakap pape...dea nangis lar kan * -- pown same jugak.
[d] Azan * ta payah cakap lar kan bape kali umah neyh dengar abah Azan... setiap kali dea nangis abah akan azankan, tapi senyap kejap jer...pas tue...nangis lik !! *
Abah siap turun Johor, jumpe sowang Kiyai neyh... katanya kene sawan tangis...Kiyai tue bagi air, pown same jugak !!

Aku actually kesian gela kat akak + mak
Akak tue manja gela * okeh, now my word musti ade gela macam haku jugak...wuwuwuwuwu *
Semalam aku ngeri jer dea ilang sabar, dea baling anak dea
Sebab semalam Syafikah macam bikin kelas vokal pulak... dea punye nangis...wah2 memang macam nak kalahkan Shahir AF 8 tue lar...
Bile akak da start nangis...Aku da risau...
Gela kaw ta esaw nangis tetengah malam buta pukul 1.30 pagi sambil bawak anak duduk dalam gelap
Aku isaw dea MEROYAN jer
Yer lar, dea baru pas bersalin.
Normal lak tue, diri pown ta chat lae
kene melayan karenah anak yang kuat nangis lak
Last2 aku hamik anak dea bila dea da start nangis kuat
Anak nangis + ibu pown nangis...mak lak ade kursus aji...Faham jer lar mak kalau ta cukup tdo...
Sib bek abah ade * sumpah aku nak cari lelaki macam abah !! *
Last2 akhirnye dea tdo gak
Tue pown bukan kat tangan ibu dea,
tetap kat tangan mak.

Nota kaki :
>> Mahap jika terpanjang lak entry kali neyh... Sajew nak berkongsi cerita... Aku pown pelik, tengok Carissa, tanya keadaan Carissa dalam pantang macam mane, Kina kate elok jer...Biase lar nangis ckit2... Tapi bile tengok Syafikah, macam sumthing wrong lak. Ke sebab keturunan ae ? Mengapakah aku cakap macam tue, sebab dari historical view mak & abah, aku + akak + aleeya + aleesa * hohoho...ineyh juara tangis keluarga neyh aku se...mama nek cuti pantang, kurus gela kowt *, macam neyh lar kami sewaktu baby... Huhuhuhu
>> Tetibe pegang perot, terbayang bakal penyambung legasi incik iswan yang bakal lahir dari pewot kempis aku neyh, waduh... Jangan lar buat umi cam tue yer ?? Moga2 senang di jaga dan ta meragam... AMIN... * lu, cakap kan macam lu da ade baby !! * huhuhu.. Chow !! Mandi dulu !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

kambing_ajaib said...

hey sis.
sy da follow anda.
thx for sharing my link.
mwah!

::|| atOi_aLLen ||:: said...

wuwuwu~ ble nk g tgk bby bru tuh eh? mna tao dok kt tgn incek atoi neh dia x nanges da~ heee

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!