4/1/11

1st week Maharaja Lawak 2011

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Ahah...ya, tidak tdo lagi walaupun mata sangat2 letih dan badan sangat2 sakit. Review untuk 1st week maharaja lawak 2011. Sebelum buat review penuh untuk dis week... Ini adalah senarai peserta Maharaja Lawak 2011 neyh. Post yang tadik lupe nak gtaw, sebab teruja nak bercerita kan ?? Hehehehe...

Peserta Berkumpulan :

1. JOZAN ( Gabungan Johan + Zizan )
2. JAMBU ( Yus + Tauke )
3. WAI ( Kumpulan Kecik + Idlan )
4. SEPAH
5. BALAS
6. NO ENTRY ( XN3 )
7. R2

Peserta Solo :

1. Nabil
2. Jihan.
3. Amir.
4. Man.
5. Alex

Hadiah pula 

Tempat Pertama : RM 300K
Tempat Kedua : RM 200K
Tempat Ketiga : RM 100K

Okeh... itu sebenarnya info penting yang hampir2 terlupa untuk aku masukkan tadik.

Then, review untuk 1st week...

- 3 peserta yang berada di tangga terendah ialah XN3, Amir dan Jihan. ( Sory to say, pada aku Amir tak layak kowt masuk Maharaja Lawak... for me again, Amir mungkin pelengkap bagi ketiadaan kumpulan CHAM yang terdiri dari Along, hubby Zila AF tue ngan Azrul, pengacara Warung Kita... So, memang tak pelik if dea berada di tangga terendah dan dapat bertahan mungkin seminggu jer di pentas Maharaja Lawak )

- 3 peserta yang terbaik pada aku adalah Nabil, kumpulan BALAS ngan JOZAN.

- Kenapa JOZAN bukan yang pertama ? Sebabnya... mungkin terlalu yakin, so lawak deowang macam biasa jer. Aku rase performance deowang yang biasa dalam pentas pengacaraan ade yang lebih baik dari lawak malam neyh. Dan kenapa NABIL yang pertama ? Sebabnya ... yer...Nabil belum hilang taringnya lagi... Macam mane dea pernah bawak 1 revolusi baru dalam dunia lawak, dea masih dictuh dan belum berubah lagi. Jalan cerita lawaknya ada flow macam yang dulu2 jugak. Dan kenapa BALAS bukan SEPAH ? Anyway, aku ta pernah taw pown pasal BALAS. Sebab RL yang last aku tengok, masa SEPAH. Dan from my sight, malam ini BALAS lebih baek dari SEPAH. Hebat dalam penggunaan props. Dan hope so, persembahan lepas2 neyh, mereka lebih baik.

- Sependapat dengan Ahmad Idham... agak terperanjat, kenapa Mamat Khalid nampak macam downkan JOZAN ? For me, walaupun bukan terbaik, deowang tetap cube bagi yang terbaik untuk penyokong deowang. Cume mungkin tak all out. Mungkin Mamat kecewa, sebab JOZAN kan peserta feberet, dan as senior dan setentu2nya, Johan pernah berlakon di bawah beliau, skala lawak deowang masih tak menepati citarasa abang Mamat Khalid.

Okeh..

dan untuk undian 1 st week ini....

5 peserta tertinggi adalah 
JOZAN - 60 %
JAMBU - 7 %
Nabil - 5 %
Amir - 3 %
BALAS - 2 %

Nota kaki :
>> Sory, 4 me... Amir tetap bukan peserta yang layak untuk Maharaja Lawak. Tapi puas aty, sebab semua peserta feberet aku in list. Hahahahaaha... So, tunggu untuk 2nd week pulak... hope so, tak mengecewakan yer JOZAN... pelis...wuwuwuwu ~




ENJOY READING MY STORY !! :)

3 typewriter yang prihatin:

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Saya masih meminati Nabil, biarpun "kehidupannya" di luar dunia lawak agak kontroversi...

Amir sepatutnya sejak dari audition Raja Lawak dulu tak patut terpilih masuk dalam rancangan ni. Paling teruk.

Sepah pula masa pertandingan dulu diaorg suka buat lawak yg agak lucah atau "double meaning". "agak kotor sikit lawak Sepah yang ber se'pah ni.."

cheeya said...

Waalaikumussalam...

yup...harap pentas Maharaja Lawak boleh bawak Nabil naek kembali akibat kontrovesi b4 neyh. Saya jugak dulu, masih peminat setia nabil, cume agak kecewa & sedih dengan kontrovesi atas diri dea. Tapi ape yang saya lihat, dari pentas maharaja lawak, nabil boleh naikkan namanya semula.

SYAIDATUL AKMAL said...

Syai suke jozan ! tapi semalam kene hentam ! >.<

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!