3/4/11

Mari Riadah dan Jalan2... =)

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Hey hai peeps...A week on examination rituh, aku dan adik - adik di British telah berbincang seadanya tentang percutian. Yer lar, deowang sume kan da last semester kat cneyh. Aku ?? Eh, aku bukan repeat paper okeh, aku punye kredit hours masa diploma ta lepas taw untuk amik degree. Lepas dalam 21 hours jer. (T_T)... Okeh2, lupekan itu cerita sedih. Pada awalnya, kteowang plan nak p Bukit Tinggi dan Air Terjun Lentang, tapi atas2 sebab yang tak diingini, setelah hasil perbincangan kedua, ke tempat semalam lar kite ?? Tempat semalam ?? Mane2 ?? Ahah... mari baca entry ini.

Tadaaaa... pat2 sape nak mengetuai rombongan cik kiah berjalan - jalan2.. Hehehe...
Terujanye dea !! Hehehe...yer2 jap g kite masuk dalam ae ??
Yer, saya telah kembali ke Shah Alam. Ke tempat terakhir yang saya tinggalkan masa diploma. Semester last di CIAST, aku habiskan pedagogi sepenuhnya di Bukit Cahaya Shah Alam. Oh, untuk yang jarang dengar, Bukit Cahaya neyh, sama lar dengan Bukit Cerakah okeh. Sungguh, Shah Alam banyak kesannya pada aku. Dari cerita gembira sampai lar cerita sedih se sedih2nya. Wuwuwu ~ Dan kembali setelah 3 tahun meninggalkan Shah Alam bersama mereka yang lain. Mereka yang sama, menceriakan saya, membuat saya lebih gela dari mereka yang sebelum neyh, mereka lar... =). Dan mereka neyh lar yang membuatkan rindu saya sedikit terubat tentang kenangan di Shah Alam.

Anyway masuk ke Bukit Cerakah neyh ta de lar mahal sangat. Kalau nak bawak kete masuk dalam, sila kuarkan wang kertas note 1 ringgit. Dan untuk masuk, RM 3 sajew. Disebabkan kawasan Bukit Cerakah neyh besar, ade jugak disediakan perkhidmatan bas, tapi disebabkan terlalu teruja nak naik basikal, ilang cerita nak amik taw pasal bas. Hahahahak... Ape yang menarik kat cneyh ? Entah lar ae, anyway ade umah 4 musim tapi masa kteowang sampai umah 4 musim tue ta leyh masuk sebab under construction. Nak buat perubahan musim katanya. So, beriadah menaiki basikal jer lar sepanjang hari. Okeh lar kan. Jimat pown jimat. Pegi tempat mana2 dengan owang yang kita sayang @ kita suke, tempat bosan pown akan jadik okeh. Believe me !! So, just enjoy gambar2 dibawah =)









Tamat !! Ade g gambau laen nak letak, tapi maleh nak edit. Bahahaha... So, itu ade lar gambar terbaik yang sangat2 disukai. Hik3... Gambar lain, mungkin akan diletakkan di dalam blog budak chat ineyh.

Nota kaki :
>> Dimana saya berada, sesiapa yang pernah singgah di hati saya, memberi senyuman dan gelak ketawa bercampur dengan tangisan dengan saya, akan tetap kenang sampai bila. Macam tue jugak dengan kamu semua yang bersama dengan saya semalam. Walau selangkah mana saya pergi jauh meninggalkan kamu semua, kamu tetap kenangan terindah dalam kehidupan saya. Friendship 4 eva. 


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

DD BShop said...

wah menariknye huhu,

SaYa iNsaN bIasE said...

tq...sajew je jalan2 dengan member...

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!