1/18/10

...jenjalan !!!...

www.tips-fb.com

Salamualaik...

sat2...nak gtaw jam bape skung, 7.28 am...hik3...motip !!! motipnye, ary neyh tdak ade kelas...kelas cancel...saya gumbira, dapat mangOn awal n paling penting sx, saya dapat mangOn ngan gumbira n berazam baru...( koya...poyo minah sowang neyh...ngee~ ) lantak ar nak kate per...lalalalala~ okesh2...da back to da point...nak ceghita ape ?? dari ri khamis sampai rini baru saya menaip di blog iney...berhabuk kah ?? ade owang cak2 kah ?? ade owang nenOk kah ?? hah...ta kire ler berapa kah tuh, yang penting, aku amat windu same blog ineyh...blog yang manyak sangat menyempan + memegang citew aku...mish u blog !! mmmuaahx 3x !!!

berbalik pada title entry ituh...hik3...ujung minggu yang lepas, aku lik JB sebab isO kat abah yang ta chat...hmmmmm...pas pencen jew sakit macam2, ape lae berganda2 isO aku...ta de citew yang menarek pown bile balik ke sana, tengOk keadaan abah, pusing bilik nO 2, masOk bilik nO 1, guling2 bilik nO 3, last2 tersadai kat dapur. Hik3...spnjang perjalanan ke JB tuh bermesej ngan incik atoi, tetibe se terengen nak jumpe dea...huhuhuhu...ape lae...duk usha2 ar kan, aku da taw musti bowinknye duk uma...ok, tolak tepi sat sal abah...mari nak suggest ket sal tempat yang kami jalan neyh...sebenarnya dari rituh nak ajak dak sowang tuh p tempat neyh...tapi ade jew masalahnya, yer lah aku dekat johor neyh pown ta taw duk mane...kang tetibe kene pos uma akak, agak bosing kene sent kat uma abang, bile mengong kene delivery kat uma mak. cmnO ??

so, kebetulan...ary khamis rituh, pak incik itu m`kompomkan nak p bekpes kat ctuh. Dea datang ke uma kuh...muahahahaha...owang penang kan, duk cbuk sangat nak drive, hamik ko tersesat ke pontian...cmno ?? jammed...dua2 pending, yang tunjuk jalan jammed, yang dapat information double jammed...ta pasai2 kene gelak ngan mak !!! hahahaha...pak incik, mahapkan saya yang cun ineyh...ngeh 3... Sib bek ler dea mengotakan janji sampai ke teratak bunda tue jam 10...walaupun terlebyh2 ckit. Kami tewos ke Kluang....bab per ?? adoiyai...bab tempat makan tuh kat Kluang lah. Cian gak ar kat incik toi, bab kene dengaq bebelan cik puan miss J neyh sepanjang perjalanan...motip utamanya bab nak pastikan dea ta mengeluh, jauh !!! huhuhuhu...

okesh, pai dalam jam 11 lebeyh kot, saya tidak pasti, mari rujuk pada incik toi di blog sebelah sana...ngeh3... aku sebenarnya da selalu p cneyh...tempat neyh sebenarnya yang utamanya kat stesen keretapi kluang...tapi mungkin gak ar kan, yang pure tuh kOcik, ramai owang lak tuh...sO, dea bukak cawangan...one of the branches kat kluang jugak, n another one kat kotaraya, JB...ape yang menareknye kat cneyh ialah menu utamanya...Menu utama ialah roti bakar yang bukan dibakar dari toaster...tapi dibakar dari kayu arang...ngeh3...tue yang sOdap tuh...then tempat neyh memang sangat fofuler n penah masOk dalam Majalah TV3...


~ neyh, pandangan kafenye dari dalam...ta dapat nak snap dari luaq sebab lapo ngat ~

kepada sesape yang berminat sile p ke stesen keretapi Kluang, ituh kalau nak yang pure punye ae...nasi lOmak pOwn kicik ajer, mee pOwn takat 50 sen ( huh...ku mention sekali lae neyh...rituh agak terpanjat tengok muke pak incik tue bile ku sebOt harga...ang engat cheq tipu ka cik toi...)tapi ade sedikit masalah ketidakselesaan, sebab kat ctuh tempatnya kOcik. Tapi pade sesape yang nak kan keselesaan yang Ok, sile ke depan Parkson kluang...aku pown lupe ape name jalan tuh, jalan manggis senye... kat ctuh...ia bertaraf kafe ckit...makanan n roti bakarnye pown sedikit mahal...n aku sages, kalau nak lik, tolong beli bekal kaya rotinya n kopinye...sOdap !!! ( huk3...harap pak incik berpuas aty ngan layanan saya sebagai pemandu pelancOng yang amat blur dalam memilih kiri n kanan...hehehehe)

Totally, memang besh ar p jenjalan ngan incik tuh walaupun ( hahahak...wah...ramainye jelez...camnO2....dea kawan saya sajew...incik toi...tulun !! ) Boleyh ilangkan stress...bercerita ler tentang hape2....tapi ta de bab perasaan pown ( di mention kan sekali lae, ta de kaitan ngan PERASAAN pown aw !!! ) len kali leh la jenjalan sesame lae...plus ++ ngan owang yang jelez tuh...kui3...harap tidak serik datang ke teratak bunda...Bunda saya masak sOdap an...hehehehe...nanti2 leh lepak same skali tyme saya puhlang ke sana !!! yeay !!!


ENJOY READING MY STORY !! :)

4 typewriter yang prihatin:

::|| atOi_aLLen ||:: said...

hahahaha.post xbule belah kan~ haha.ade pe pnceritaan tntg hati dan prasaan~ tp tntg hati dan prasaan kta pda org len la kan.kan3~ haha.

ouh.xpe2, so far sunggo berpuas ati ngn pmandu plancong ineh wlaupun xreti tnjuk nk sbot kiri or knan. kalo nk belok mna2,kne tgk muka dia dlu utk confirmation,xble dgr dia ckp aje.kang sesat,


ouh.btol2.kaya kluang mmg sunggo sdap~ mimpi ngeri pg2 kalo xdpt mkn~ haha. ade gk org nk kne p kluang lg ujong mggu ni smta2 utk mmbli kaya.wekkekeke.

SaYa iNsaN bIasE said...

2 ar bikin bengang tOl pada insaniah yang jelez tpi dengan muke machOnye kate ta jelez...nak kalis ngan kite konon an toi ?? kui3...ape kes nak cite sal kite ?? KAMI MEMBER AW INCIK M !!! ngee~

muahahaha...mengOng...wpOn mempunyai masalah kekirian n kekananan, kite tetap dapat berpoya poyi sepanjang ary dibandar kluang n ayer itam 2 aw....peh neyh, da taw jalan sile2 datang lagi ke kluang...beli kopi ngan kafe2 dea sekali...haOo...kui3

::|| atOi_aLLen ||:: said...

hahaha.tahu xpe~ jeles xhengat dow. ye,btol,kami hnya kawan.no komen~ lalala (ade gya artis x? kah3)
ouh.cik M ke cik N? lalala

hahaha,yela2,.smpai gk smpai ke air utam kn even kiri ngn knan xreti beza.muahahaha. ouh2.lg 20thn insyaAllah sy tke over la. ngn kilang2 kaya skali sy amek.kah3

SaYa iNsaN bIasE said...

yew2...di babkan kitew artis...kena gak bagi jawapan begitu....incik toi, jgn pcy jika dea berkata dea tidak jelez...yg sebenarnye, dea akan bikin muke smbil menjeling2 ke arah saya...

allop...saya ineyh manusia fofuler aw...harus ar ramai nak kuaq ngan saya...muahahahaha...(buleyh gtuh)..M ke N ker da supe kuaq ngan manusia huruf abjad...kui3

hahahaha...toi, jangan menganjeng diriku lae...ituh satu keistimewaan shaye yang tOmey aw...tidak taw kekirian n kekananan...hehehehehe...cuhmel ta shaye ???ngeh3

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!