1/3/11

Macam mana nak baca roundabout ?

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Dulu, masa kowang belajar lesen memandu, ade tak cikgu memandu ajar kowang bagaimana hendak membaca roundabout ? Mesti pening kan, macam mana nak baca, roundabout bukan
buku...Hahahakz...Okeh gini, aku selamanya da lame da nak buat isu neyh, tapi ntah kenapa masa pegi kursus kt Kuala Berang hari tue, dapat idea terus nak menulis pasal roundabout neyh. Penah ta mase kowang memandu dengan kawan ke atau sape2, bile lalu roundabout dan kowang ta taw jalan dea akan kata,

" eh2, ko amik pukul 3 pastu jumpe roundabout lagi satu amik pukul 12 "...


gtu lar konon dialog nya kan ? Aku dulu pown masa ta reti memandu, pening gak. Tapi bile belajar memandu, kebetulan dekat Shah Alam yang confirm2 banyak roundabout tue, cikgu memandu tue pown bagi lar extra ilmu. Tapi tetibe, aku tak engat bulan berapa, tapi masa tue aku p jalan2 dengan Lat dan yang lain, mase tue tunjuk jalan kat Lat nak pegi jasko Setiawangsa, aku pown cakap lar,

" okey2, amik pukul 12...bile2 mase jer kite kat roundabout, kita akan berada di kedudukan pukul 6 "

tetibe

" kalau roundabout pukul 2.30 camne ? " ...itu budak sihat lagi sowang yang nyampuk...

hah...neyh lar kowt aku nak tunjuk tapi bukan lar 2.30 mungkin pukul 2 jer...hahahaha...


Nota kaki :
>> Kalau ade yang tanya, " kak, roundabout pukul 2400 pm macam mane ? " ko lempang jer muka dea ae ?? okeh ??


ENJOY READING MY STORY !! :)

3 typewriter yang prihatin:

Shayraa said...

kat negara zimbabwe ade roundabout pukul 3.35 ptg.. klu amik 3.35 pagi, nnti sesat!

bulat anak mak said...

HAHA . kalau kul 8.30 ?
malam taw . tana siang . =.=

SaYa iNsaN bIasE said...

bongok budak 2 owang neyh...
sakit aty aku...
nanti aku suh cari roundabout pukul 12.45 malam

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!