1/4/11

Day 9 - Blogger 30 day challenges !!

www.tips-fb.com

Salamualaik...


Day 09- Something you’re proud of in the past few days

Ta de ape sangat yang aku banggakan the past few days neyh. So engatkan ta de modal nak bercerita, tapi bila engat, ade hari2 lepas yang sangat membanggakan aku, aku kene jugak menyahut cabaran neyh. Maknanya, memang ade yang aku banggakan sebulan neyh.

Apekaha perkara yang membanggakan itu ??


-
-
-

Yer, awal bulan 12, abah admit ward sebab attack jantung. Bukan sekali abah kene macam neyh, masa aku balik johor running dari ofis mase tue, itu kali kedua abah masuk hospital sebab attack jantung. Abah pesara tentera yang baru jer besara dari keje sebagai pengawal keselamatan awal tahun lepas. Ta taw ape masalahnya, lepas abah duduk umah, abah banyak pulak di datangi penyakit2... So, aku lupe tarikh bile, masa tue tengah cbuk2 buat keje, tetibe dapat call urgent dari akak ipar, kata ada hal kecemasan. Aku kol dan dea kata abah admit ward. Terus tanpa bincang pape, aku terus shoot balik johor.

Ape yang aku banggakan adalah sepanjang seminggu abah di ward, memang aku yang jaga abah pagi - petang - siang - malam. Mungkin ada yang tanya, kenapa mak tak jaga ? Mak aku memang ta leyh jaga abah, sebab mak pown ade penyakit. So, kalau dea ta cukup rehat, memang ade masalah. Ta pasal2 abah ta kuar hospital, mak lak admit ward. Cmno ?? Badan den kochik ja ++ keding ja, kalau kene belah 2, memang ang nampak gigi ja tertinggal tepi peti ais. Huk3...

So, i2 jer lar yang membanggakan aku. Hikmah disebalik kejadian neyh, aku jadi anak yang lebih bertanggungjawab. Kol abah pown hari2 kalau ta bz, kalau bz...at least aku ta lebih 3 hari sampai ta kol abah. Sentiasa kol dan follow up. Sebelum kejadian tue, aku accident dan abah ade masalah untuk settlekan keta yang accident, so...dengan rasa tanggungjawab, duit mara yang aku simpan beberapa bulan, aku bagi sikit untuk abah betulkan kereta.

Nota kaki :
>> yer, i2 dua benda yang aku sangat banggakan sepanjang menjadi manusia. Ta pernah aku bangga macam neyh, selama aku hidup. Dan aku taw, owang yang attack fitnah kat aku tue memang sengaja buat hal dengan aku sebab dea taw abah masuk ward sebab admit jantung. Dengar ae, kalau abah aku jadi pape, sampai mati aku cari ko !!! Ko jangan engat ko baik sangat, kalau ko baik sangat, kenapa nak kene menyamar jadi owang lain masa tabur fitnah tue ?? Ta ke bajet bagus namanya... Engat mak bapak ko lar, ko ade masalah dengan aku, mak bapak ngan keluarga ko, aku ta pernah jentik langsung. Tapi ko, jangan sampai ko malukan orang, ko yang malu sendiri. Pk matang lar !!
>> Perkara lagi satu bangga, hari neyh dapat gaji !! yeay !! Shayra...come on !!


ENJOY READING MY STORY !! :)

1 typewriter yang prihatin:

Shayraa said...

dpt gaji ! wow! suka ahkak! ada org nk belanja makan. hoi orang kampungggggg!! jommm

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!