11/24/10

Day 1 - Blogger 30 days Challenge

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Tadaaaaa... here we go, sude mau start challenge...mari2 kite bikin hari ini dan 30 hari seterusnya... Aku hanya berharap tidak hangat2 tahi kucen dan mampu menghabiskan cabaran ini sehingga 30 hari selepas ini... T_T haish !!

Day 1 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.


Wah, gambar ta menahan bagaikan...suke membajetkan diri bak seorang model sambilan. Nak mengalahkan dewi remaja sekalian alam kekdahnya. Hehehe... yer, gambar bajet seorang model itu telah dicapture semasa aku berjimba bersama adik - adik kesayangan di Teluk Cempedak baru2 ini. Sudah lame tidak ke daerah sana, hampir 5 6 tahun jugak kowt since kuar dari TATI. Peh2, haram jadah da ta ke Kuantan lagi, inikan pule ke Kemaman or Terengganu.

15 perkara2 menarik tentang diri aku.

Ohoh...yang neyh aku sangat2 tidak suke...mau berdarah medula oblongata nak memikirkan apekah yang menarik tentang diri ini kerana mak memang menarik tertarik vogedevas dari dulu...Bahahaha...tak2...aku bergurau sajew...sajew nak elangkan nebes jawab soklan hot macam neyh...

1. Kuat makan. Ahah...aku mengalami simptom buruk lantak yang agak memalukan rakan2 dan taulan juge sahabat handai. Sape2 yang tengok fizikal aku, mungkin susah nak percaya yang aku sangat2 kuat makan lebih dari orang yang bersaiz 2 kali ganda dengan aku. Aku yang makan, orang lain yang gemok. Huhuhu...indahnya hidup macam tue.

2. Suke mengarut. T_T, ini adalah pe`el yang sudah lame sebati dalam hidup aku. Yer, lagi2 bile dikelilingi ramai orang yang masuk air juga. Jadik diri yang sedia ada masuk air, bertambah 2 3 kali ganda kondisi airnya. Bahan perbincangan yang seriyes hanya sekejap, yang lain, lepak2 dan mengarut ta tentu hala.

3. Peminat farmville yang sangat2 setia. Ohoh...aku akan menjadi moody 80 kali ganda dari biasa jika tidak dapat mengharvest tanaman. Akan murung bila tanaman menjadi buruk. Akan hepy, bila XP atau ade tanaman yang mastered. Akan jadi teruja, bila tengok kat wall orang lain ade binatang boleh adopt. Dan akan jadi tak mampu buat ape2, bila farmville buat hal dan lambat loading. =). Pendek kata, farmville akan mempengaruhi mood aku dalam kehidupan seharian.

4. Suka circuit tapi tak suke matematik. Yer, umum tahu, aku adalah seorang budak engineering dan bakal engineer, insyaallah satu hari nanti. Dan kowang jugak musti tahu, dalam engineering, matematik dan circuit adalah sesuatu perkara atau terma yang amat2 penting untuk dipelajari. TAPI, aku adalah salah seorang budak engineering yang sangat2 membenci subjek matematika. Bagi aku, matematik adalah salah satu subjek yang amat menyusahkan. Huhuhu...penat dowh otak pikir tentang pengamiran lar, pembezaan lar, probability and stochastics lar dan ape2 lagi...Seyes, aku tak suke. Dan peliknya, aku sangat suke bermain dengan circuit, Okeh... =)..So, adelah kebaikan dea yer dak.

5. Keibuan. Weyh...gela lar...keibuan tue. Bahahaha...okeh2...aku bukan masuk lif tekan sendiri yer, sebab aku sebenarnya ta suke lif. Yer, aku sangat2 menggemari kanak2...ta kisahlah kanak2 itu comel atau tidak, sebab aku memang suke gela kanak2. Aku ta kekok nak membersihkan baby yang sedang kotor bontotnya...Yer..buktinya, sila lihat entry2 b4 neyh, aku suke menceritakan tentang kanak2...Kanak2 adalah anugerah allah yang aku rasa paling ta ternilai dekat dalam dunia neyh. So, kita kene hargainya =)

6. 24 diz year n 25 next year n 26 next 2 year. Ape kaitan ? Yer, ade kaitan. Kawan2 sebaya aku telah beranak pinak yer dan aku masih berada di universiti, menilik buku2 dan nota2 engineering sambil ber hoo haa lagi dengan kawan2 yang lebih muda 4 3 tahun dari aku. Dan akan menamatkan ijazah sarjana muda pada umur 26 tahun. Rugi ?? Ohoh...tidak, mungkin ada yang pk, kawan2 sudah ade rumah dan kereta sendiri serta paling penting keluarga pada umur itu, ruginya kalau aku jadi andalusia. Bagi aku tidak, lantak lar ape orang nak kata yang penting, aku ada pelajaran yang lagi tinggi dari mereka, dan insyaallah pulangannya juga lebih berbaloi.

7. Nyanyian adalah satu kemestian buat ku. Wahahaha...okeh2..aku seorang kaki karaoke... Kalau ta dapat karok di dalam Wangsa Walk, aku akan pastikan lirik2 dan lagu2 yang dikehendaki penuh di dalam laptop. Karok di dalam bilek bersama umate pown layan jugak. Zassss...hahahaha...

8. Simple tapi sangat2 sukar dijangka. Rase macam rancangan mengenali personaliti oleh Dr. Fadzillah Kamsah kan ?? Hahah...yer, aku orangnya adalah super simple. Aku ta kisah memakai tudung yang sama berhari2, aku tak kisah nak makan kat mana, makan apa, berpakaian apa, asalkan kena pada tempat. Mak kata, aku adalah anak yang paling2 senang nak dijaga. Sebab aku memang yang tidak super cerewet.

9. Suke mengamuk tak tentu pasal. T_T a.k.a panas baran sebenarnya. Tapi sekarang suda kurang. Erk...yer kah makin kurang...ahah, tidak lar...aku memang panas baran, dulu, kini dan selamanya. Sudah tidak tahu bagaimana nak m`reduce kan kemarahan tue sebab selalunya bila aku moody, benda kecik pown boleh jadi sebab bahan amukan semata2. Huhuhu...sungguh marah dengan diri sendiri sebab kenkadang orang yang ta bersalah pown menjadi mangsa kemarahan. Alahai, amarah !!

10. Pernah menjadi atlit. Hahaha...ini musti ramai yang tidak percaya kan ?? Aku sendirik tidak percaya. Sebabnya, dari sekolah rendah bile cekgu suh main bola jaring. Aku akan cube mengelak dan pakai baju kurung time PJ, huhuhu...gela loser. Okeh, aku memang tidak suke bersenam okeh. Dan entah kenapa, mase diploma, sedang duduk2 untuk pemilihan atlit ke seluruh ILJTM, tetibe diri yang kudut ini telah dipilih menjadi sebahagian atlit TARIK TALI. Tarik tali okeh ?? Ko ade ?? Orang kurus taw...hehehe...so, bermula lar kehidupan sebagai seorang atlit selepas itu. Eceh, macam lar banyak sangat. Selepas tarik tali, aku berjinak2 ke dunia futsal pulak. Dan yer, futsal berjaya mencambahkan cinta aku pada dunia sukan. Tapi sayang, kejap aje sebab last tournament, aku injured dan selepas itu, terus bersara.

11. Bongsu. Ya, saya adalah anak bongsu daripada 3 orang adik beradik. Yeeihhhhaa.... TAPI ye ade tapi yer kawan2...aku bukan anak bongsu yang manja tak hengat macam anak2 bongsu lain. Aku tidak dimanjakan dan tak pernah memanjakan. Erk, apakah ?? hehehe...yer, aku memang bongsu. Mempunyai abang dan akak yang sudah berkahwin. Mempunyai anak sedara 3 orang yang gela ganas yang menjatuhkan taraf aku sebagai anak bongsu. T_T

12. Suka berjalan sorang2. Yerlar...takan lar berjalan berdua lak kan. Masalah lak tue, melekat ke sana ke mari. Hahaha...tidak2...maksud aku, aku suke dan sangat tak kisah keluar sorang2. Contohnye, aku nak keluar sangat2 kan, tensi duk hostel, pas tue bile aku tanya kengkawan, " weyh, kowang nak kuar " pas tue kalau mereka kata ada hal. Aku ta kisah untuk keluar berseorangan. Sape kata, life ta de bile keluar sorang ?? kan ?? cume bile kuar reramai tue lagi best lar...leh lepak lame2 kat warong wong jowo...oh...my...wendu kengkawan pula.

13. Pemandu yang berhemah. Bahahaha...hemah sangat lar. hemak okeh itu pown selepas eksiden akhir bulan lepas. Urghhhh...sangat tekanan sebab selepas kejadian malang tidak berbau, hampir sebulan jugak aku mengalami masalah tidak boleh memegang lesen kereta. Dan sampai sekarang juga, abah amik balik jawatan sebagai pemandu terhormat keluarga !! Sangat ta best... Tapi tue lar, bile jer pegang stereng, terbayang jatuh dalam gaung !! Harap akan pulih selepas ini.

14. Jimat. Yer...disebabkan aku anak bongsu dan mak abah sudah tak bekerja lagi. Aku diajar supaya berjimat. Aku memang jarang sangat2 beli baju baru. Boleh dikatakan 3 bulan sekali baru aku beli baru. Kalau tak, aku lagi selesa pakai baju lama. Dan kalau ke kedai apa2 pown, jangan terperanjat lar kalau aku pilih beria, pas tue last2 aku bayar untuk satu item jer. Hahahah... Peel tak elok.

15. Peminat novel yang setia tapi malas nak beli novel. Ohoh...jangan bawak aku ke mana2 kedai buku atau book fair yer...kerana, anda mungkin tidak dapat melayan kegilaan aku dalam pemilihan novel. Aku antara pengikut setia novel2 dari alaf 21, creative enteprise. Dan kalau diajak berbual dengan aku, insyaallah sebut aje watak2 dalam novel, aku boleh teka dari novel ape. Hehehe...

Akhirnya, habes jugak...Duh...punyelar migrain pk benda ape yang menarik...Apekah kehidupan ?? dari pukul 10 baru dapat publish sekarang. Miahaha..


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

Shayraa said...

hahaha. lama gila kau pk.. baru mintak 15 bnda. itu smua bikin aku renduh sama kau. especially wong jowo. apakah aku. erkk..lapar...

SaYa iNsaN bIasE said...

haha...pening seh...sumpah...sebab aku memang da menarik, pas tue nak kene spesifikkan pulak...murung...aku rendu jugak same ko, typ...tetibe terengat melihat adnan sempit dan up bersamamu..

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!