10/11/10

Takziah pada keluarga mangsa kemalangan ngeri

www.tips-fb.com

Salamualaik....

Semalam berita neyh jugak hampir membuatkan aku putus jantung. Abah dan mak bergerak ke Kuala Lumpur sebab nak menghadiri Perjumpaan Bekas2 Tentera dengan Perdana Menteri di Bukit Jalil pada pukul 1.30 pagi hari sabtu itu. Dan hari ahad, waktu anta Angah ke UKM banyak kali jugak aku kol mak abah tanya perkembangan disana. Yer lar ta dapat pegi sebab terikat dengan hal2 yang tak mengizinkan. Niat hati memang ta nak deowang rasa yang " oh, ade anak dekat KL tapi ta taw pape bile mak bapak datang sana ", aku bukan jenis anak macam tue.

Dan bile bukak berita malam itu, tetibe hati berdegup laju...Seriyes otomatik air mata aku bergenang, risau takut2 abah dan mak serta ahli rombongan yang lain. Terus kol, kol sekali, ta berangkat, kol sekali lagi, jugak ta berangkat, kali ke tiga baru dengar suara mak, Alhamdulillah tarik nafas lega. Mak dan abah bertolak jam 6 petang dan sesungguhnya highway da stat jammed dari pukul 6 lebih sampai ke pagi.

Ihsan berita dari harian metro. Rase sedih dengan ape yang jadi. Untuk sesiapa yang nak tengok video kemalangan itu, boleh klik dicneyh.

Nota kaki :
>> Kadang2 kita terpaksa menerima akibat dari kecuaian orang lain kan ?? Macam mane nak balik johor lagi 2 minggu. Risau berganda2...


ENJOY READING MY STORY !! :)

0 typewriter yang prihatin:

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!