9/6/12

Raya oh Raya

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Masih lagi berada dalam bulan Syawal yang mulia. Dah 19 Syawal rasenya. Mood nak update blog baru jer sampai hari nie. Tue pun, tak merasa nak tulis panjang lebar. Mungkin sebab Syawal dan Ramadhan tahun nie aku sambut dengan macam - macam benda yang jadi dalam life kowt. Macam entry befora Raya hari tue, Aidilfitri tahun nie tak de ape yang menarik pun. Anak - anak beraya dekat uma nenek derang. Cume balik, dua hari sebelum Raya dan balik dalam 6 Syawal kowt. Akak pulak balik petang 1 Syawal, pagi 2 Syawal dah balik rumah dia.

Macam tahun sebelumnya, aku paksa mak balik Muar. Hahahah...motif paksa ?? Sebab aku memang ok dekat Muar. Sedara mara ramai, sepupu yang kena dengan otak gela nie pun ada dekat sana. Cumanya, ada satu insiden la yang terjadi masa raya kedua tue. Kereta abah boleh rosak pulak tetibe dah separuh jalan. Masa tue ok lagi sebab bajet boleh balik kampung dengan Kancil yang aku pinjam dari Pak Ngah. Tup tup, sampai rumah, abah boleh call mak tok cakap tahun nie kiteorang tak balik raya !! Ape lagi, sakan aku menangis dalam bilik, rasa macam hidup tak de erti lagi. Huhuhu... Sib baik pagi raya ketiga tue abah betulkan kereta.

Balik kampung raya tahun nie pun, tak semua adik beradik abah ada. Means ada yang dah gerak balik rumah mertua, ada yang masih di rumah mertua. Tapi tak per, sepupu kesayangan yang rapat dengan aku tetap ada. So, tak de ape pun cite menarik raya nie, cume bila balik ke KL, aku penuhi dengan jemputan open house rumah sedara dengan Along. Selebihnya, duduk dekat uma dan kerja. Hahahaha... Okeh, Raya tahun nie memang kurang best.

Tak per la, jom la tengok gambar kiteorang sepanjang syawal nie. :)










ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

chan said...

NICE PIC CHA :)

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!