9/8/09

KekHiLafaN itU inDah

www.tips-fb.com

Salamualaik...

All over , da 2 test da lepas untuk semalam dan ary neyh. Alhamdulillah, ta leyh nak kata yang terbaik, tapi da cube sehabes baek memberi yang terbaek untuk sebuah test. Semalam, pengajian malaysia...Alhamdulillah, duduk di kalangan ahli sasterawan dan sejarawan negara, buatkan sesi menjawab soklan menjadi amat meriah even dikatakan test. Aku pown macam sengal2 ubi, neyh test ke discussion. Huhuhuhu...Untuk incik boboy , time kaseh sebab telah menyusahkan aku dan mengerahkan tenaga ku untuk mencari answer. Ku babap ko karang, sib bek lah ku kawan yang baek. Selamat membuat assignment dengan adik chubby ituh. Ahakzz...

Then, pagi neyh pulak, berhempas pulas menjawab soklan phase test 1, programming. Dengan langsung ta study malam tadi . Berpandukan note dan sifat berani untuk mencObe...echeh...akhirnya buat jugaklah aku menatang tuh...Gilew migrain pale otak aku. Time kaseh kepada incik berdua yang duduk dibelakang saya kerana memberi sedikit hint tentang kesilapan pada system saya itu. Budi incik berdua amat saya hargai, eheh...tu pown kalau saya dapat markah 25 % ke atas lah. Ta pown, kalau dapat 30 %, lagi saya panjatkan ucapan saya kepada incik berdua. Huhuhuhu...Kalau dapat below...eheh...pown twimas jugak lah...kih3...Da la buat dalam keadaan kepala berat dengan kepelbagaian masalah, tapi alhamdulillah, dalam masa hampir 3 minit ke tarikh submit, akhirnye selepas ku godeh system tue letak ckit perasa yang aku se leh kowt execute menatang neyh, lastnye AKU BERJAYA !!! yippie...tahniah kepada diri sendiri atas kejayaan anda...walaupun sir kata ta sama 100%, juz sama dalam 90 - 95 %, aku ta kesah lah, asalkan untuk phase test ku berjaya menjulang markah yang ok jugak. Alhamdulillah...Untuk sir, ini ade lah rayuan...Kalau buat 100% macam sir, musti sir kata tiru ( eheh...wpun ade tiru ckit )...so, ok lah tue kalau menatang tuh hampir sama, bagi lebih2 ckit markah sir ae, nanti dapat pahala. Bulan2 pose neyh, walaupun sir ta pose. Kui3...

So, masih ade 2 phase test yang menyesakkan kepala untuk aku tunggu... Dan satu lab report yang perlu disubmit on tyme by end of this week. Itu pown assignment abah olimpik adik gumuks aku tuh, hehehehe...Encik Mat Zin. Lepas raya pulak, ada test engineering math 4. Makna kata, raya neyh bukan untuk bersuka ria, pegi umah owang sajew2 makan lemang ngan rendang tanpa pk kemungkinan yang menunggu di BMI. Arghhhhh... Amt disaster. I`m totally hate Mathematics !!! Suck !!! Incik bobOy n cik puan yunie, sile duduk di meja sebelahan saya ketika test nanti. Saya engen copy !!! Hahakzz...

Berbalik pada post kali neyh, ermmmm...aku pown ta taw nak stat dari mana. Ta taw ner pucuk pangkal citew neyh...Susah gak kot, sebab kata owang persahabatan tue pown macam hubungan len jugak, ta selalunya indah... Mungkin kekhilafan tue datang dari aku, yang confirmly dalam ramai2 amat teruk perangainya. Owang lihat aku sebagai insan yang amat out of spoken, mungkin masa ta sampai setahun, ta cukup untuk mereka kenali sape Nur Laili neyh sebenarnya. Aku sebenarnya ta penah ade adik, tapi since mengenali insan2 bernama Lye, Shayra, Lat dan Fana, aku se kehidupan aku kat c2. Berdepan dengan sesebuah hubungan yang masih2 tercari kepastian dan buat aku rase kosong, selalunya akan dipenuhkan oleh adik2 yang gilew neyh..mereka totally adik yang terlalu2 baik untuk aku. Tapi, yer...Betul, aku jew susah sangat menjadi akak yang terbaik. Ermmmm... Buat adik2 tersayang... Maafkan akak yang terlalu banyak kesilapan dan dosa pada kowang neyh. Maaf sebab ta dapat jadik akak yang baik. Dalam ta sedar, sebenarnya aku taw aku yang jelas nampak silap sebab menjarakkan hubungan neyh. Aku perlukan masa dalam menilai kekhilafan diri. Buat adik, kadang2 teguran akak, bukan bermaksud mengkondem..tapi sebenarnya banyak memberi nasihat. Time kasih untuk shayra, sebab tegur aku...even ku tahu dea ta sebut nama, aku taw insan tue aku. Ta kesah, aku ta kecik aty. Skurang2 nya aku tahu, even aku yang paling tua bukan aku yang paling bagos.

Untuk adik2, aku jarang buat confession secara terang - terangan neyh. Tapi sampai satu tahap aku sedar aku punca utama buat sume owang sedeyh, aku se, aku kena ke depan, mintak maaf pada semua. Aku sendiri sebelum neyh dalam hidup, ta penah amalkan diskriminasi, aku lebih tua, kowang kena hormat aku. Tak, aku ta penah ajar hidup aku macam tua. Kecuali untuk mereka yang totally lebih tua dari aku. Dan sepanjang aku kenal adik2 neyh, aku ta pernah langsung soh deowang panggil aku, KAKAK. Aku nak mereka aku dengan selesa, accept as seorang kawan, kakak, musuh, kawan berdebat n sahabat yang terbaik. That`s all. Tapi sampai satu tahap, aku jadi punca, keriangan bertukar suram, kesukaan jadi kepura - puraan, adik2 yang len rindukan masa senggang gurau bersama, aku jadi sedeyh. Terpk2, betul ker aku seteruk neyh, betul ke aku sejahat tue, rasa macam ta patut pulak kalau aku biarkan deowang terus2 an rindu masa kami bersama, aku rase bersalah gilew...Dan buat pertama kali, aku rasa, YA Allah berdosanya aku buat macam neyh...hampir putuskan persahabatan kami...So, dengan itu, dengan rasa rendah diri, aku mohon maaf pada semua, ta dapat jadi yang terbaek. Bukan aku ta rase kehilangan dan kesunyian tuh, tapi entahlah...untuk shayra, thanks a lot sebab menyedarkan kakak ko yang gilew neyh. Aku nak kowang taw, kowang macam nyawa aku... Kesayangan aku...Kalau ta de kowang...akak kowang neyh ta taw jadi ape kat BMI neyh... Aku sayang sangat2 kat kowang !!! Mintak diri dan maaf sebab memang ta dapat jadi akak yang bek... Salam...


ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

Shayraa said...

kao sorg je kakak aku. xde istilah jahat atau baik, xde sape2 yg salah. xde sape2 yg blame sape2.

k.i.w.i said...

hohohoho.coco crunch ni

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!