6/22/11

Review Filem KL Gangster

www.tips-fb.com

Salamualaik...

Phuh...phuih...adeh, berhabuk2 suda ini belog lar. Mahap lar, lately neyh mood berblogging memang macam da tak wujud da dalam hidup aku. Sumpah aku cakap, aku malas gela nak menaip ker, nak berblog running ker, nak berblog walking ker. Hadoih...mintak mahap dari ujung kaki sampai ujung tudung lar yer. Okeh, berbalik kepada entry kali neyh kan.

Disebabkan ramai sangat yang bercerita pasal KL Gangster, dan yang terbaru aku baca kutipan filem Syamsul kali neyh mencanak2 naik, ape lagi kan, harus lar terpengaruh. Lagipun masa aku buat review trailer KL Gangster pown, aku da gtaw yang memang wajib lar aku nak tengok cite neyh. Dan akhirnya, ujung minggu lepas b4 p Terengganu, aku gigih memujuk 2 bos aku tengok cite neyh. Hahahaha...cian dekat Kak Noly, padahal dea nak tengok Kungfu Panda. Mahap lar kak. :)


Dan hasilnya....


Huhuhuhu... Seriyes cakap, ini bukan sebab fenomena Seth Tan okeh. Mungkin ada yang kata, penyumbang jugak fenomena tue dalam mencanakkan filem neyh, tapi sebab yang utama adalah cite neyh memang superb best sangat2. Aksi dea best, penceritaan dea best cume ending ade tergantung ckit. Tapi ta per lar kan, sebab  bulan 10 nanti, akan ade prekuel dea. So, pada yang belum tengok, aku sajes tengok. Support lar filem melayu, pengarah muda malaysia. Idea dea bagus, dari khurafat lagi. ;)

Nota kaki :
>> Malik @ Seth Tan adalah tampan !! Sumpah wa cakap lu.
>> Abang Long Dil adalah penyeri, tapi sayang dea mati. Zizan, keep it up !! :)
>> Moral of the story lebih kepada kekeluargaan dan persahabatan. Lagi satu, kalau da name gangster, tak payah lar nak cakap nak cuci tangan, memang susah gamaknya kalau da terbiasa pukul atau tibai2 orang neyh.




ENJOY READING MY STORY !! :)

2 typewriter yang prihatin:

Ahn said...

mmg best doh cite ni..aku ade bace org kritik psl kl gangster, diorg ckp melayu gaduh dgn melayu. tp bile aku pikir2 balik, bile tgk cite gaduh2 omputih, diorg gaduh same2 diorg gk. tak kire la, tamil ke, jepun ke, korea ke, thailand ke.sume gaduh same same diorg.

Saya Cha Si Budak Emcem said...

kan ? bagi aku ney antara cite melayu yang berkualiti...jalan cerita dea best, pelakon mantap...memang best

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!