10/28/09

Juz b`coz a piece of blue paper, huh !!!

www.tips-fb.com

Salamualaik....


Huhuhuhu...sile silent mode hp anda, kurangkan bermesej dan sila beri tumpuan kepada peperiksaan akhir S2 / 2009. Arggggghhhhhhhhh... Iyer kembali lae...tapi alhamdulillah, disebabkan kali neyh juz 4 paper jer, aku ta de lah rasa terlalu berat sangat...Mari2, check it out my exam time table 4 diz sem :

Da tenOk kan...huhuhuhu...memang ta sepadat dan setension paper adik2...tapi ade 2 paper yang mengharapkan kesabaran dan doa yang tinggi...Nasib bek lah paper mate 4 tue awal. ehhh...di kesempatan bercerita dan bermonolog dengan skrin neyh, terengen nak bercakap tentang perjalanan untuk mendapatkan slip biru yang simple dan nampak macam ta de standard BMI neyh...hurrmmmm...sowy to say, seriously...ter pk awatlah macam ney.

Bayangkan, dari jam 12.15pm aku bersama shayra + lye bergerak ke finance department. Mungkin disebabkan ta mO terlewat atau kununnya ta nak la berebut2 ngan dak len dan kebetulan si shayra itu engen m`follow incik ikhwannya berjumpa nenek mertua. Tapi sampai2, tengok beratur panjang student. Adeh...dalam aty da bercerita, jap g datanglah angin taufan tsunami neyh. Aku memang benci MENUNGGU...Sowy lah... Ok...disini...bukan nak mengadu, bukan saje nak bukak propa, bukan saje nak melampiaskan kemarahan, mungkin jgak, aku salah seorang wakil yang boleyh berbicara tentang betapa teruknya sistem management kat cneyh.
Dengan staff yang agak ....ermmmm...aku se memang kene belajaq how to respect human even mereka tue student dan lebih muda dari anda. Banyak benda aku terpk, sebab member2 kata bukan hari neyh je finance prob. OK, jom cneyh sape setuju sila angkat kaki jika aku benar :
**Kenapa musti kena ganggu study week student ??? Aku sedikit bersimpati dengan adik2 yang masih lagi terikat dengan kelas even public taw, STUDY WEEK adalah untuk study. Bukan diganggu dengan test or quiz yang sepatutnya dilakukan masa CLASS TIME. Dengan keadaan management yang sememangnye macam gamp___ **wink, sila sambung ayat itu...huuhuhuhu...iyer sedikit sebanyak menggangu perjalanan sesi study student...Memang macam &%$#^**
**Bukan ker check checklist hari neyh, tapi kenapa musti pengurusan finance terlalu nampak kelam kabut dan nampak langsung ta bersedia ??? Aku ta se kat dalam finance tue sowang jer yang kerja... Tapi ramai, kalau ta silap aku semalam akak2 or mak cik2 yang kuar masuk dalam finance tue ade 4 orang. So, ape masalahnye ??? Patutnye deowang da ade senarai panjang student yang kene barred dan student yang ta de masalah ape2 dalam kewangan. Then sekali lagi...management cneyh memang kena %$#&*...**
**Universiti besar, then lagi satu banyak sangat cawangannye...Ta kan lah setiap semester kena jadi macam neyh. Actually, semester lepas jugak macam neyh, semester neyh, haruslah terserlah terus keterukkan nyeh...then...setiap sem student nak kena lalui benda sama. Admin & management musti malas nak dengar student maki2 ( except deowang memang suke kena maki ). Pelik sungguh, macam ta amik iktibar dengan ape yang jadi...Student yang da bayar kene barred, itu yang kesian. Budak yang dapat PTPTN lah, or yang ta dapat pinjaman pape...**
Tapi ta per lah, untuk mendapatkan sehelai kertas biru yang hanya berukuran, adeh sekecik itu, terpaksa jugaklah menunggu dengan penuh kesabaran yang tinggi. Hanya semata - mata kertas biru tuh, sampai kena maki memaki. Akak2 dan makcik2, kami sebenarnya mengamuk semalam di depan laluan finance yang over sempit tue sebab pengurusan macam siput cacat, mengganggu study week lak tuh. Dengan nak buat matriks kad bercip bagai. Nape lah ta inform awal2 ??? Memang sangat2 menyusahkan...Huh...sowy to say, memang ineyhlah management yang paling2 ta memuaskan hati. Belajar lah dari kesilapan... Dala dari ujung rambut sampai ujung kaki nak kene guna duit...Pk menuntut ilmu jer...hurmmmm...persoalannya sampai bila management perlu seTERUK macam neyh ???

ENJOY READING MY STORY !! :)

3 typewriter yang prihatin:

k.i.w.i said...

tau xpe.aku pn sangkut kt exam slip.pdhl mara da byr.aduhai~ knela bt phone sex eh bukan phone call kt pn jasmine. :)

SaYa iNsaN bIasE said...

yup...untuk pertama kalinye, aku se...eh..macam haram gak duk cneyh...setiap kali nak nek sem baru, nak final exam, start lah terserlah segalanya...bukan nak amik iktibar...tapi makin teruk...seyez

Shayraa said...

eh baru pasan. apesal num ic tu ade awan2.. hahahahak,...

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!