10/20/09

Hari Besaq Saya, suda 23 !!!

www.tips-fb.com



Hahakzz...adeh...anak sape ler yang seksi banget neyh...huhuhuhu...agak2 kowang lah, bape umo dak neyh masa neyh ??? dan bape umo dak neyh masa zaman millenium sekrang neyh...(ceh...ayat nak grand...millenium + aluminium + plumbum + zink bagai...) hahakz... agak lama dalam tempoh aku tak m`hupdate blog neyh, dalam tempoh aku terpaksa berdepan dengan sedikit masalah yang aku se, lor...benda neyh ??? nape leh aku ??? tetibe baru tersedar, e`eh, minggu depan suda 25hb October 2009 lah...mase tue lah kan...Lor, hari yang biasa...hari yang normal, hari yang owang len mangon dengan kesedaran sivik mencium bauan udara segar, yer...upenye hari 'terlahirnye' aku kat bumi Allah neyh...Dan kalau nak taw, gambar kat atas tue adalah gambar pemilik blog ineyh...Huhuhuhu...Sape ??? adeh, lampi sungguh...dah aku yang menaip + memikir + menulis, haruslah gambar aku maaa....


**wink~bukan senang aku nak publish gmbr seseksi tue sekarang...seumur hidup aku, tue jer lah gambar aku yang paling super duper seksi. Da la ta taw malu, siap tersengih lagi. Adeh...aku kah ituh, yang ta taw malu ??? muahahahaha, bunda hasnah, kenapalah biarkan anakanda sebegitu keadaannya ??


Melalui fasa umur or perubahan umur yang menginjak dari setahun ke setahun, aku se ta de ape2 yang istimewa... i`m now 23....suda besar untuk berpk, suda 'gede' untuk berkahwin, suda 'ganal' untuk melalui kehidupan yang banyak sangat simpang siur. So, hari jumaat tue, dengan rase rindu yang sangat2 pada 'nyawa' kat kampung, aku gerak puhlang. Ermmm...mungkin ta de celebration, sebabnya...da 23 tahun aku kat dunia neyh, memang ta penah diajar celebrate hari jadi. Yang aku tahu, 25th October adalah hari kelahiran dan setiap tahun ia membawa kepada satu fasa perubahan...dari meniarap ke merangkak sprti anak lembu ( as my niece said ) sampailah ke sekarang, bukan jer leh merangkak, siap leh drive drifting lagi...muahahahaha...ta ke da beso panjang tuh...


Melewati 24hb, huhuhuhu..time kaseh untuk mama cma & alya, lyeleeyah, lat & shayra, kakak yang sentiasa dalam hati 4eva, awak yang datang dari masa lampau, dan awak yang datang dari masa sekarang & mngkin akan datang. Trimas....Twimas...Thanks...Shukriya...n all all all yang berkaitan sinonim ngan perkataan tue. Cume sikit terkilan + sedey + kucewa, akak yang selalu setiap tahun, 12.01 am sentiasa menjadi owang pertama wish, suda tiada. Ta pe lah, disorry kan sebab sekarng pown dea suda berubah status... Ahakzz...


Berkongsi lat sehari jer hari jadi ngan anak sedara yang da semakin becOk umpama murai tuh, sang adik yang sangat2 nakal dan baru dapat mulOt nak bercakap ape ntah, eheh...membuatkan hari lahir aku bermakna sangat2. No celebration, but seriously it gave me beautiful moment in my life. MangOn pagi dengan kissing bibir2 cuhmel n mulut2 becOk, aku rasa betapa hidup aku indah dan alhamdulillah dianugerahkan anak2 yang sangat aku sayang. Dan disebabkan ituh, kalau ta dipk2 kan hari isnin tue ade prac lab test programming, ta de nya aku puhlang ke british neyh.. Adeh...huhuhuhu...


Dan untuk adik2 di cneyh, di lantai pembinaan ilmiah, maafkan diriku andai semakin hari semakin jauh. Bukan sengaja, malah ada tanggungjawab yang lebeyh berat perlu dilangsaikan, tentang keluarga, tentang pertalian darah, tentang nadi kehidupan, kadangkala benda yang terlalu berat sukar untuk dilafazkan cuma asalkan aku dicneyh, mungkin atau tidak mungkin memegang title seorang kakak kepada adik2 chanteq & tampan di british neyh, aku masih tidak lupe tentang nadi & harapan yang kamu semua bagi dicneyh. Cuma ta terluah jika ia melibatkan keluarga. Terpaksa membahagi masa ape yang sepatutnya...Trimas banyak2 sangat sebab kowang bagi sesuatu yang...eheh...cuhmel, yang sebenarnya, sampai aku terpk, sejak bile lak aku merelakan diri neyh menjadi nursery menatang jadian...muahahaha... tapi disebabkan adiah itu diberi dengan kasih sayang yang ta ternilai, aku menerima dengan aty terbuka + jiwa tercinta + kasih tersayang la pada kamu semua...


Wpun masa malam bufday tue, jadi sesuatu yang sangat2 mengecewakan aty, tapi biarlah hanya ALLAH yang tahu betapa luluhnye hati.... Huhuhuhuhu...seyez dowh, aku boleyh beat, kowang ta nak sambut da hari jadi kalau kene macam aku malam tuh....Mungkin lukenya berkudis dengan insan tue jer...Kepada yang len, trimas banyak2...ta perlu diucap, ta perlu dilafaz, cukup dengan ingatan tulus ikhlas...hik3...


ENJOY READING MY STORY !! :)

1 typewriter yang prihatin:

Shayraa said...

aku rela biarpun alat mekap ku jadik prop mbuat ucapan utk mu. ahahaha.

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!