3/15/09

Disastrous n Peacefull... Hope So...

www.tips-fb.com

Salam...

Ermmmmm... Lamenye ta jengok blog neyh. Hehehe... Ta de lah lame ner pown kan ??? Ermmm... Nak kongsi cite pew ae ?? Ntah lah, cume lately neyh kepala berat dengan banyak benda. Study yang tak tentu hala, hubungan yang ntah lah. Relationship kali neyh banyak sangat menduga kesabaran dan banyak sngat memerlukan pengorbanan yang tinggi. Ta taw la ne datang tahap kesabaran yang tinggi dalam diri hany neyh. Dari hujung minggu hari tue sebenarnya, hati neyh ta berapa nak tenteram, tapi buat kalis dan kebetulan masa tue adik2 sayang tue ajak hang out ke bandar Kuala Lumpur, so hati yang tak tenteram neyh akhirnya sedikit terubat lah. Hang out ke KLCC juz untuk lunch, n akhirnya ke Masjid Jamek. Niat asalnye nak survey harga cermin mata untuk student price punye tapi pas2 ntah mane2 melahu... He3... Alhamdulillah, moga persahabatan yang bermula stat 3 bulan hari tue berkekalan hingga ke akhirnya. Amin ...


Today, cluz ta de lah pack mane pown. Juz have Intro to digital in diz mownink wif a gewd news ( hehehehe... don`t have any cluz in next Friday ) bersorak kegembiraan jap. Nasib lak madam Aza amat baek hari neyh. Then, after datz, cluz Circuit Theory. Alhamdulillah, per yang hany belajaq hari neyh, sumenya masuk dalam kepala. Mungkin dengan bantuan classmate yang de gak membantu tanpa sebarang demokrasi. Alhamdulillah... Tapi, terpk gak alangkah beshnya kalau soklan test diz saturday masuk per yang hany belajaq hari neyh. Musti dapat jawab dengan senang hati macam hany jawab soklan test TX systems last tuesday hari tuh. Tenang jew sebab ape yang hany faham, ape yang hany baca, sumenya keluar. Kalau macam tue lah questionnya, keyakinan hany untuk dapat besh result diz semester amat lah tinggi. But.... Macam sukar jew nak dapat sume tuh. Anyway, zauji cabar hany untuk dapat 3.78 CGPA foe diz semester. Ermmmm... Senangnya dea nak mencabar2 neyh, otak hany bukannya macam otak dea. Yang penOh dengan kebijaksanaan dan kekreatifan. Ta taw, nape after masok BMI neyh, hany macam rase yang hany neyh amat TAK BIJAK kat cnyeh... Dulu, seyezly, memang hany ngaku yang litar tue makanan hany. Hany suke solve any circuit question. Basic electric n electronic memang hany grab dengan penoh ke`excellent nye. Tapi skung, ermmm... macam susah sangat nak bawak. Mane datang prob tue yer, dari hany ker ??? Ntah lah, penat cari root foe diz prob. Actually, hany lebeyh suke lec yang mengamalkan sikap pimpin tangan sewaktu mengajar. Bukan di asingkan atas dasar per pendidikan student tue. Means if after SPM, lec kena ajar betOi2 sebab ta de basic n student DIPLOMA yang futher to degree, buat bodoh jer, nak ajar, ajar, ta na ajar, juz bagi note jew. Hany memang ta suke cam tue, seyezly, sebab ta sume student dalam kelas tuh yang boleyh grab 100 % pembelajaran hari tuh. Rite ??? Harapnya, test circuit diz saturday, hany dapat jawab dengan penuh ketenangan n kelancaran. Amin...


Berbalik pada cerita tentang hubungan hany n zauji tadi. Ermmmm... Semalam hany lepak kat Bukit Ampang, ta taw lah kenapa ??? Jadi sayu sangat hati. Owang nampak sangat hany neyh ceria owangnye. Gelak ketawa owang nampak, langsung ta kalis. Tapi, hakikatnya, ketawa tuh semuanya untuk lindungi pe yang hany rasa akhir2 neyh. Complicated sangat hubungan hany n zauji. Akhir2 neyh lak, de jer yang datang menguji hubungan kami berdua. Hari tuh, tetiba dea cerita yang kawan dea nak kenal dengan hany. Engatkan nape. Ta kan lah setakat nak kenal, dea ta benarkan. Upenya kawan dea tue pun menduga tentang ape yang berlaku akhir bulan lepas. Persoalkan tentang masa dan layanan dea pada hany. Memang 2 faktor tue lah, akhir2 neyh semakin banyak di uji dalam hubungan kami. Lagi2 dari ape yang dea cerita tentang kawan dea. Bagi hany, salam perkenalan kawan dea tuh biase jew. Normal lah klau kawan huby nak kenal ngan kitew, rite ??? Tapi bagi dea lak, dea rase tercabar bile member yang elok banyak menasihatkan pasal hubungan kami, tibe2 kuar statement yang ta dijangka. Hurmmmm...


Okes, hany ngaku yang akhir2 neyh, hany ta banyak sangat bercakap tentang hubungan kami. Banyak diam, dan 4 surely hakikatnya, banyak makan hati. Menerima dan membiarkan hati neyh di perlakukan ape cara sekalipun. Hany ngaku, lately neyh zauji banyak cuba membaiki hubungan kami yang macam telur dihujung tanduk. Kami ta de pape masalah sebenarnya cume de satu yang jadi masalah n masalah tue bukan sekecik2 anak. Hurrmmmmm... Bape kali jugak hany cube jaohkan diri dari zauji, tapi ntah lah, makin jaoh, makin dekat hati hany pada dea. Biarlah zauji buat ape pown, hati hany sakit camne pown, hany ta leyh na lari dari zauji. Dapat rase yang dea betol2 nak hany jadi owang penting dalam hidup dea. Tapi ntahlah... Hany ta taw... Tapi seyezly hany penat dengan semua neyh. Penat dengan segala pengorbanan yang hany beri. Kadang2 hany rase, hany langsung ta de zauji. Saat2 hany perlukan dea, selalunya hany kehilangan dea. Sampai sekarang, zauji maseh marah dengan stranger ( if kowunk engat 1 post tentang triangular yang terjadi pada hubungan kami akhir bulan lepas ). Bukan marah lagi, malah amat benci pada stranger. Tapi ta taw ke zauji yang dea tetap pilihan hany walau ape jer yang dea buat pada hany pown. Hurmmmm... Dan semalam, akhirnya air mata yang hany tahan akhirnya jatuh gak. Tetibe lak mase tue, abah call banyak kali. Ermmmm... Abah hany kalau dea windu, dea ta kan cakap, tapi jadi gtu lah. Satu hari tepon banyak2 kali. Ape lagi, windu kat family + masalah yang datang timpa2 + hati yang ta tenang = menangis lah hany di bahu dea mase tue.


Hany need ketenangan sebenarnya. Ketenangan hati. Hanya tue yang hany harapkan akhir2 neyh. Bukan dengan segala masalah yang datang. Hany ngaku dengan masalah yang datang neyh, perangai hany banyak berubah. De jer yang ta kena, n ade jer yang hany nak marah. Selalunye yang jadi mangsa, budak 2 owang tu lah. Kesian kat dea owang, tapi nasib bek dua2 faham yang akak dea owang neyh memang gilew sedikit. Huhuhuhuhu.... Hany pown ta taw sape yang bermasalah dalam hubungan neyh. Hany atau dea... Tapi hany da terlalu banyak bersabar dengan ape yang zauji nak dari pihak hany. Dea nakkan pengorbanan dari hany n itu yang hany sedang beri pada dea. Hurmmmmmm... Moga suatu hari nanti ketenangan jadi milik hany, n insyaallah moga Allah kurniakan jodoh yang baik untuk hany. Yang menyintai hany lebeyh dari rasa cinta hany pada dea. Yang boleyh tunjukkan hany jalan lurus pada pencipta - Nya. Yang boleyh jadi sahabat, suami, ayah pada diri hany n anak2. N paling utama yang boleyh bantu hany sedarkan tentang kekhilafan hany dalam hidup hany. Bukan suami yang hanya boleyh menyintai hany tanpa memberi ape2 fungsi dalam hidup hany. Hurmmmmm... Allah, bantu hany buat keputusan. Pergi atau terus dicneyh !!!

Subhanallah, indahnya ciptaan Allah kan. Pemandangan yang menggamit 1001 ketenangan. Hanya ingin berkongsi rasa takjub. " Nampak tak KLCC tuh, kalau yang satu lampunya terpadam mesti lae satu pown terpadam kan ? Kalau salah satu runtuh, mesti yang lagi satu pown runtuh, hurmmmm....Moga dea faham dengan ayat2 tuh "


Saat kau pergi

Berlinanglah air mataku

Betapa cinta ku rasakan

Kebahagiaan itu

Kini lenyaplah sudah


Tak pernah ku inginkan

Perpisahan ini terjadi

Ku hanya bisa merelakan

Jika memang kau pikir

Ini lah yang terbaik


Tak perlu kau beri alasan

Mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku

Karena ku yakin mungkin semuanya itu bisa

Membuatmu bahagia


Sepenuhnya ku menyadari

Bahwa cinta itu tak mesti harus memiliki

Namun ku akan terus selalu menyayangimu

Setulusnya hati

Tak pernah ku inginkan

Perpisahan ini terjadi

Betapa cinta ku rasakan

Kebahagiaan itu

Kini lenyaplah sudah

Saat kau pergi

Berlinanglah air mataku




ENJOY READING MY STORY !! :)

1 typewriter yang prihatin:

atOi_machO said...

hYe~ oohh..thAnx agAin yek..frEn~ hurmmm..tp mUsykiL gAk cne leh dpAt liNk bLog sy sbb sy prOmot liNk tuh dkAt freNster jek..awk de freNster sy ke? n freNster tUH utk org3 trtntu jekk..hurm..musykiL2..haha..tp xpe,sy xkesah pon..suke lg ade la..hurmm..nape kmu sdEy2 neh? jgAnla sdey2,lifE is not juz bOut lovE..theres a lOt more u nEed to experiEnce~ hAppy always k~..daa

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!