3/14/09

Despression

www.tips-fb.com

Salamualaik...


Detak di setiap detik
jantung di dada ini
semakin
Cepat,saat kamu ucapkan
kata kata yang mungkin
Tak masuk akal
tak harus jenius
untuk hanya

Mengendus
konspirasi tak mulus
hatiku yang hangus
Ingin terus meringkus
akal bulus yang rakus


Aku tak kan peduli
siapa yang berani
Mendekati kamu
akan kubunuh

Aku hanya lelaki
yang sedang cemburu
Terbakar asmara
mencintai kamu
Jangan sampai terbius
lelaki yang tak becus
Yang berwajah seperti tikus
aku sangat serius
Merebut cinta yang tulus
meski aku (yang) terhunus

Cube hayati lirik lagu kat atas tuh, de cam zionis ta ?? Huhuhuhu... Very depression, nOt 4 me only may be... Mungkin gak sume member di BMI neyh... Skung dah bermula da segala test, quiz yang amat memeningkan kepala otak neyh... Tension sangat. Pas tue pk lik sal masalah yang datang. Masalah hati yang tak berapa nak baek, kenapa kitew ta leyh nak berkorban untuk owang yang kite sayang ??? Cheeya sebenarnya under control punye depression, sib bek de adik2 yang banyak sangat membantu untuk menstabilkan emosi yang dah terabur ntah ke mane tuh.

Weekend yang amat membuhsankan di gOmbak... BOSING gilew neyh ( hehehehe...prosa kate ape tuh ae ) Pepagi buta wake up dengan muke yang amat sengal sebab semalam tdO lewat, engatkan nak jadi ULOR la sampai kul 9 or 10, tapi mata terbukak awal. Na study ta leyh, otak sendat gilew...fenin kepala... hik3... Semalaman duk cbOk jadi Miss Fotogenik ngan dak2 gilew kamera tuh. Gmbr kontrovesi foe surely. Ahakzz.... Pagi2 bangOn, terOs buka lappy... Sambil pelOk Mr. Tedd Adam yang amat tOmey ituh, duk melahu depan lappy pk keje pew nak wat. Dalam kepala pk macam2, anak owang neyh na jalan2 cari psai kew ta, tdo jam 11 ta mangOn lae...Rase cam na gegar jew bileq tuh biar runtuh, tapi kalau runtuh, runtuh lah satu hostel...hehehehehe...

Ermmmm... pagi2 buta da senaman mulut gelak tengOk preview raja lawak 3, yang last nabil, johan n zizan. Cheeya ineyh memang senang gelak owangnye. gelak cam na pecah pewOt... Tapi memang lawak la... Sebenarnye nak kongsi tentang sebuah artikel yang baru jew cheeya baca dalam REMAJA edisi terbaru ( siOt tOl, owang dewmoq cheeya tuh, dea kata da2 lah beli REMAJA, cheeya bukan remaja lae ) Belasah kunk... Actually, buy that REMAJA sebab nak tengok muke ma kazen yang jadi model sambilan tuh, tapi ta de... Topicnye mudah, JANGAN TERLALU BAIK DALAM PERCINTAAN... Like that la sOund that articel... Antaranya :

Pendapat REMAJA :
  • If kitew cemburu, jangan segan2 tunjukkan yang kitew cemburu. Bukan nak kata kitew crazy in jealous tapi sebenarnya jealousy tue ade gak kebaikan untuk hubungan. Owang kate cemburu tu da sign of sayang. Yup... Benar... Tapi terlebeyh cemburu, akan datang lah keburukan dalam hubungan tue.


  • Ta kesah pown if dea ta membantu kitew dari segi pape, even mase tue kitew sebenarnya memerlukan bantuan dea. Ladies neyh selalunya g2, dea ta kan cakap. Kononnya, ta maO susahkan si dea padahal masa si dea susah, kitew neyh beria membantu. Biar makan biskut kering, biar ta makan, biar pose seminggu, asalkan si dea tue cukup makan pakai, cukup chat, ta sakit even that time kitew neyh memang senak ngan duit. Cukup terlebeyh baik. Kununnya nak tunjuk ngan that guy, b4 married da sanggup berkorban apa sahaja, inikan after married. Sampaikan hari jadi akak, mak, adik beradik dea pown, kitew yang sanggop belikan hadiah padahal si dea ta engat pown. (What the hell ???)


  • Seboleh2nya ta maO gune kewangan pasangan even pasangan tue da buat tawaran MEGA SALES kat kitew. Siap suh pick pew jer yang kitew nak. Kata pendapat neyh, jangan tunjuk yang kitew terlalu bOleyh idup berdikari even de si dea pown. Sebabnya nanti si dea anggap dea ta de kepentingan dalam hidup kitew. Ermmmm... Yer ker ???
Pendapat CHEEYA :
  • Ya... memang cemburu tue baik dalam hubungan. Sebabnye... Kalau kitew tunjuk relaks jew, pasangan akan engat kitew ta de pape... Boleyh lae kalau buat hal pown...Even banyak kali dea kate dengan ex or owang len yang ber"LEBIHAN" ngan dea, kitew tetap wat steady. Sebabnya nak dea tahu yang kitew neyh sporting. Tapi untuk ape, untuk ape tahan derita hear bOut his kegatalan ngan owang len, tapi aty kitew sakit. Boleyh tunjukkan jeles, but jangan berlebeyhan, takOt dea lak rimas. TOl tak ??? Once time agO, memang di akui, cheeya memang cemburu buta, tapi atas pengalaman yang agak banyak mengajar, alhamdulillah, jealousy tue tetap ade, tapi bile pk balik, lantak r... Nak buat camne kalau ta de jodoh... Hurmmmm... Sounds like pasrah rite. Tapi only one person nOe why i`m talking like that ???


  • Yup, dulu cheeya tergolong dalam insan2 BODOH seperti neyh. Tapi sayangnya, after break, human yang bernama manusia neyh, memang ntah ape masalahnya, sume keburukan cheeya dihebOhkan. Foe my opinion, ta payahlah jadi terlalu B.A.I.K sampai cam tue. Kitew bercinta gunalah istilah give and take, susah same susah, senang same senang. Berdamping lah dengan dea senantiasa even dea ada masalah besar / kecik sekalipown. Ta salah !!! Tapi kalau dah sampai segala benda kitew nak support, ituh prob gak. Untuk yang WANITA, kitew kapel ngan dea mesti harap si dea menjadi pasangan seidOp semati kitew, yer ta ??? Tapi cObe imagine, if b4 marry kitew da menaja idOp dea inikan lak pas kawen... Memang ta de istilah gentle woman or gentleman, tapi pk lah, ta kan kitew jer nak berabes sebab dea. Kadang2 follow kitew punye keadaan gak, kitew student, dea lak dah keje, so ta kan maseh nak tanggung makan pakai dea yang belOm tentu kawen ngan dea. Buat baik berpada2.


  • Pendapat remaja yang ke 3 neyh, cheeya ta bape nak setuju lah. Ermmmm... Kena lak pada situasi baru neyh ( b4 that, cheeya share diz story bukan nak tunjuk riak yew ). Kami hang out bersame, cheeya lak kalau keluar kena ada tujuan, bkn saje2 nak menggedik or anything lah, melepak kew ??? Bukan jenis cam tuh. Tetibe, dea bawak cheeya ke JUSCO n soh pick some clothes or sandal anything... Agak terperanjat gak. Sebab cheeya bukan suke mengabeskan wet pasangan ke arah material2 cam tuh. Cheeya akan beli sendiri. Lae2 barangan mahal macam kat JUSCO tue. TAK !!!! ( Ineyh pown penah jadi kes gak dulu mase ngan my ex, dea yang cbOk2 nak beli, tetibe da break dea kate cheeya materialistik...What the hell ??? Mulot longkang gilew ) Not untuk tunjuk yang cheeya ta mengharapkan bantuan pape. Ermmmm... Tapi cheeya bukan yang suke menagih pape except pasal makanan. Cheeya ta kesah if kuar ta belikan pape, asalkan bagi makanan yang cukup. Ituh dah cukup, memang cheeya macam tue. N jangan pk, cheeya ajak pasangan cheeya ke restoran high test lak, cheeya lebeyh suke mam di warung, fast food bukan selalu. Memang, memang kalau boleyh cheeya ta nak susahkan sape2, buktinya kalau ke mane2, ade awek len yang suke beramik berhantar, tapi cheeya tak ??? Cheeya lebeyh suke independent... Ermmmmmm...

Tue lah, owang kata bercinta neyh rumit. Yup, amat rumit. Menjaga hati seseorang yang kitew cintai tak semudah membaca ABC. Kena pk banyak benda. Pernah dengar MEN FROM MARS, WOMEN FROM VENUS. Banyak benda yang kitew belajar dari buku tuh. Lagi2 untuk couple yang kali neyh, ta banyak yang cheeya nak ckap. Biar everything tersimpan dalam aty. Kitew ta leyh nak expect owang yang kitew sayang akan sayang kitew seperti yang kitew sayang dea. Nope !!! Jangan pk cam tuh, sebab benda tuh akan buat kitew makan hati jew. Syukur cheeya diberikan peluang sambung belajar. So, daripada cbuk pk benda2 yang confirm sakitkan aty, lebeyh bek pk pasal belajar. Gelak ketawa dengan member yang memang satu kepala. Biar prob ta pegi, tapi kurang2 dapat mengubat aty yang rawan neyh. Betol tak ???
K lah, got to go, agak panas, sebab my wing tetibe short electric lak. Bangkai tOl !!!! Amat panas n ta leyh na online lelame sebab bateri lappy neyh kejap jew bertahan. Nak berkongsi beberapa gambar yang cheeya baru edit. Hehehehe... 1st trial, agak membanggakan gak r. Misz my old fwen... Ermmmm... K ae... Mandy dulu... Tata

1st editing - pantulan cheeya. Benda simple kan ?? tapi nampak cam cantek jew


2nd editing - tetibe jadi windu lak kenangan di genting. terengat banyak gmbr2 lawa. Hahahaha


ENJOY READING MY STORY !! :)

1 typewriter yang prihatin:

atOi_machO said...

hYe..neway tHanx sbb fOllow my bLog..hurm..xde ape poN yg spesel bLog sy tuh sbnrnyA..hehe..n nak tnYe la..mNE dpt Link 4 my bLog tuh ekk? hehe..

 
HAK CIPTA MILIK TERPELIHARA HANYA UNTUK BLOG INI SAHAJA!!